112/Misdaad

Handhaving veegt centrum van Hoogeveen schoon

Hoogeveen – Naar aanleiding van de maatregelen van het kabinet omtrent het Corona virus moet de politie en handhaving soms streng optreden. Zo ook in Hoogeveen waar de overlast van de jeugd soms de spuigaten uitloopt. Jongeren hangen veelal in grote groepen bij elkaar, maken veel lawaai en houden zich totaal niet aan de Corona regels. 

Een aantal inwoners van het centrum is het meer dan zat en belt met enige regelmaat met de politie. Er word vooral hinder en overlast ervaren door omwonenden die het verschrikkelijke taalgebruik van de jeugd erg beu zijn. De jeugd schreeuwt, daagt uit en hindert de handhaving in het beheersen van de openbare orde. Iets wat anno deze tijd absoluut niet tolerant is. Handhaving en politie laat het voorlopig bij het waarschuwen van de hangjongeren, maar de grens van bekeuringen komt steeds dichterbij aldus een handhaver.

De jongeren veroorzaken niet alleen overlast door het taalgebruik. Ook het nalaten van het opruimen van hun rotzooi onder de bankjes bij de Spiegelkraan en de rest van het centrum is een doorn in het oog van ondernemers en omwonenden. Een aantal jongeren word al door de politie herkend en is bekend, zij werden vanavond nogmaals aangesproken op hun gedrag.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen