Extra onderzoek naar toedracht overval Chinees restaurant Lotus

Hoogeveen: De VOA (verkeersongevallenanalyse) heeft vandaag opnieuw onderzoek gedaan in het Kaaplaantje in verband met het tragische incident op 18 oktober waarbij de eigenaar van het Chinees restaurant Lotus om het leven is gekomen.

Het O.M. (Openbaar Ministerie) denkt dat de eigenaar van het restaurant slachtoffer is van een overval. Wat zich precies heeft afgespeeld is nog altijd niet duidelijk. De restauranteigenaar werd zwaar gewond aangetroffen links naast de auto die tegen een betonnen muur van de parkeergarage De Kaap, was gereden. Hij overleed later in het ziekenhuis. Waarschijnlijk heeft hij op de ene of andere manier getracht de auto te stoppen.

Half liggend in de auto werd een man uit Den Haag gewond aangetroffen. Op de achterbank van de auto werd een vuurwapen en contant geld aangetroffen.. Deze bestuurder van de auto zit nog steeds in voorarrest. Een in de omgeving gearresteerde man, eveneens uit Den Haag, is weer vrij maar blijft medeverdachte.

Het restaurant is vandaag weer geopend voor het publiek. De bedrijfsvoering zal worden overgenomen door Mevrouw Wang, de vrouw van het slachtoffer.

Zie ook: Dossier Overval Lotus