112/Misdaad

Eigenaar vermoed brandstichting bij zeer grote brand

Hoogeveen: De eigenaar van DB Demontage aan de Siemensstraat heeft het vermoeden dat de brand van hedenmorgen is aangestoken. Zo’n 200 autowrakken gingen verloren bij de brand. zo zei hij tegen TV Drenthe.

Ook is de eigenaar niet te spreken over de afwezigheid van een bluswatervoorziening, dat verwijt hij de gemeente. Indien er voldoende bluswater bij aanvang van de bestrijding van de brand beschikbaar was geweest dan was deze brand niet zo groot geworden, is zijn conclusie. Een logische conclusie want onlangs bij de grote brand in de Hoofdstraat, op 31 mei gingen twee panden verloren. De vlammen laaiden weer op toen het bluswater op was. De brand kon onder controle worden gebracht nadat er water uit de Hoogeveense Vaart aan de Fabrieksweg, kon worden gepompt,  op een 1-2 kilometer afstand.

In 2016 werd besloten om de brandkranen niet langer te gebruiken en drinkwater niet langer te gebruiken bij het bestrijden van branden. In plaats daarvan werden extra watertankswagens aangeschaft die dat moesten opvangen. Menigmaal heeft de brandweer te maken met een tekort aan bluswater.

Lees verder op TV Drenthe.

Zie ook: Zeer grote brand bij autosloopbedrijf Siemensstraat

Beeld: © Persbureau Meter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen