112/Misdaad

Eigenaar van fabriekspand en organisatie van kerkbijeenkomst kan op forse boete rekenen bij herhaling

Hoogeveen – De eigenaar van het pand van de fietsenfabriek aan de Marconistraat alsook  de organisatie is een last onder dwangsom opgelegd bij herhaling van een  kerkbijeenkomst van afgelopen zondag. Zo meld de gemeente aan DVHN

Burgemeester Karel Loohuis heeft afgelopen zondag een bestuursrechtelijke handhavingsprocedure in het werk gesteld vanwege een grote bijeenkomst in Hoogeveen van De Nieuwe Wereld waar een paar honderd mensen aanwezig waren.

Zowel het aanspreekpunt van de organisatie als de eigenaar van het bedrijfspand aan de Marconistraat zijn hiervan persoonlijk officieel van op de hoogte gebracht door handhavers van de gemeente Hoogeveen. Er waren een paar honderd mensen aanwezig in het bedrijfspand in Hoogeveen. Voor deze bijeenkomst was geen vergunning aangevraagd. Daarnaast hielden de aanwezigen zich niet aan de coronaregels; er werden geen mondkapjes gedragen en er werd geen 1,5 meter afstand bewaard. Omdat er geen direct gevaar dreigde voor de openbare orde heeft burgemeester Loohuis, in overleg met de Driehoek (overleg van gemeente, politie en openbaar ministerie), de bijeenkomst niet door de politie laten beëindigen. Dit zou een enorme inzet betekend hebben en werd gezien als een te zwaar middel gegeven de omstandigheden. Bij de bijeenkomst waren ook gezinnen met kinderen aanwezig.

Burgemeester Loohuis: ‘de lockdown die door het kabinet is afgekondigd tot 14 januari geldt voor iedereen. Het betekent onder andere dat je niet met meer dan 2 mensen bij elkaar komt. Er wordt in deze tijd gemeenschapszin gevraagd. Een dergelijke bijeenkomst past daar niet in en acht ik onverantwoordelijk’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen