112/Misdaad

Demonstraties bij politiebureau na arrestatie Jan Huzen

Hoogeveen – Zondagavond was er een demonstratie bij het politiebureau in Hoogeveen. Jan Huzen ( oprichter van de Facebookgroep Boeren en Burgers) werd eerder deze avond aangehouden in verband met betrokkenheid tot het ongeval op de A28 nabij Zuidwolde. 

Zondagavond heeft de politie twee bestuurders aangehouden. Beide bestuurders waren betrokken bij een stoet auto’s die op de snelweg reed. Op de A28 bij Zuidwolde zou door het langzaam rijdende verkeer een ongeval zijn ontstaan. Een vrachtauto is op een auto gebotst met daarin twee inzittenden en een baby. Voor de baby is uit voorzorg een ambulance ter plaatse gekomen, maar bleek later ook ongedeerd. Beide bestuurders die onderdeel uitmaakten van de colonne zijn nabij Hollandscheveld aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. Ook zullen er meerdere getuigen worden gehoord om helder te krijgen wat er precies op de snelweg is gebeurd.

Na de arrestatie trokken de betogers naar het politiebureau in Hoogeveen om daar steun te betuigen aan de gearresteerden. Rond 23:15 uur is Jan vrijgelaten van het bureau maar weigeren de agenten een telefoon terug te geven. Hierop werd een oproep gedaan om met nog meer materiaal naar het politiebureau te komen en te demonstreren tegen het beleid van de politie.Een tiental mensen hielden zich al toeterend en lawaai makend op bij het bureau aan de Griendtsveenweg.

Rond de klok van 00:45 uur zijn alle mensen naar huis gegaan. En is de rust wedergekeerd. De eigenaresse van de telefoon heeft deze nog niet terug. Deze telefoon zal eerst worden onderzocht.

De actie van Steungroep Boeren & Burgers van oprichter Jan Huzen hield gisteren een protestmars. Hierbij ging men met  auto’s in colonne  touren door de provincie.video: Meternieuws

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen