112/Misdaad

Celstraf voor brandstichting en doodsbedreigingen

Hollandscheveld: Een ex-inwoner van het dorp is wegens brandstichting bij en bedreiging van zijn ex-buurman en zijn ex-vrouw veroordeeld tot een gevangenisstraf van 6 maanden en eenzelfde straf voorwaardelijk. Tevens kreeg hij van de rechter een contact- en gebiedsverbod opgelegd van 3 jaar.
De man die tegenwoordig in Tsjechië woonachtig is had via de sociale media allerlei (doods)bedreigingen geuit. Hij had ondermeer met brandstichting gedreigd. In december 2018 bleek de bedrijfsbus die naast de woning stond geparkeerd, in brand te zijn gestoken met aanmaakblokjes. Een persoon die aan de beschrijving voldeed van de verdachte bleek op video te staan. De verdachte had een foto van de autobrand naar vrienden verzonden met de tekst ‘Dat was ik, goed hé’. Hij gaf de ex-buurman de schuld van het overlijden van de vrouw, zij bezweek aan een slopende ziekte.

Opmerkelijk is dat het O.M. de brandstichting twee weken geleden niet als bewezen achtte, de rechter dacht daar anders over. Hij vond de appberichten en de videobeelden voldoende bewijs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen