Brand pizzeria begon in afzuigkap

Hoogeveen: De brand in ‘Pizzeria Pizza Hot’ os ontstaan tijdens de bereiding van een pizza waarbij vuur in de afzuigkap kwam. De pizzabakker kreeg het vuur niet meer onder controle, ook niet met een brandblusser die was geleend bij de buren Mel’s Café. Dat betekende het einde van het bedrijf. Bewoners boven de zaak en naast de zaak konden op tijd het pand verlaten.

Ook de bewoners van naastgelegen percelen dienden de panden te verlaten en nog geopende horecabedrijven in de omgeving moesten hun deuren sluiten in verband met uitbreiding van de brand. Om dat te voorkomen werd opgeschaald naar GRIP 1 en werden alle drie de blusploegen van Hoogeveen opgeroepen en kwam er assistentie uit Zuidwolde, Ruinen, Beilen, Emmen, Noordwijk (De Wijk/Koekange), en Coevorden. Met behulp van watergordijnen werd overslag voorkomen.

De pizzeria ging echter geheel verloren en Mel’s Café liep dusdanige schade op dat men voorlopig is gesloten. De damesmodezaak ‘Stylisti mode en schoonheidsstudio‘ ,aan de andere kant van de pizzeria, kon de volgende morgen wel weer open. Alleen in de bovengelegen woning was er sprake van rookschade.

Burgemeester Karel Loohuis was ‘s nachts aanwezig bij de brand om zich op de hoogte te houden van de ontwikkelingen die beperkt bleven dankzij de grootschalige inzet. Hij kondigde een nader onderzoek aan. Volgens getuigen was er sprake van een 7-tal  bewoners die zijn geëvacueerd, volgens de verhuurder zijn het drie. De burgemeester kondigde nader onderzoek aan naar de vergunningen, bestemmingsplan, veiligheid en de gemeentelijke administratie.