Write for Rights in bibliotheek Hoogeveen

Hoogeveen – Op zaterdag 8 december wordt in de bibliotheek van Hoogeveen de 5e Write for Rights (voorheen: schrijfmarathon) geopend door burgemeester Loohuis. Write for Rights wordt georganiseerd door de werkgroep van Amnesty Hoogeveen vanwege de Dag van de Mensenrechten, welke voor de 70e keer plaatsvindt op 10 december.

Tijdens de Dag van de Mensenrechten wordt aandacht en gerechtigheid gevraagd voor mensen die onrecht is aangedaan; die onterecht gevangen zijn gezet, worden gemarteld of bedreigd. Die massale druk heeft een groot effect! Het zorgt ervoor dat hun leven verandert. Mensen komen vrij, hun marteling stopt of ze krijgen bescherming.
Ook scholieren doen dit jaar weer mee met Write for Rights: het Alfa-College, de RSG Wolfsbos en het Roelof van Echten vragen aandacht voor mensenrechten.
Dit jaar schrijven we brieven voor vrouwelijke mensenrechtenactivisten van over de hele wereld. Vrouwen die demonstreren voor gelijke kansen, kritiek uiten op hun regering, zich niet laten wegsturen van hun land. Want vrouwen die hun nek durven uit te steken krijgen nog vaker dan mannen te maken met (seksuele) intimidatie, lastercampagnes en verkrachting.
Iedereen is op 8 december van harte welkom om mee te schrijven in de bibliotheek in Hoogeveen. Write for Rights is van 13.00 tot 16.00 uur.

Deel dit bericht!

Geef een antwoord