Eerste glasvezelaansluiting in het buitengebied van Hoogeveen nu echt een feit!

Pesse – vrijdag heeft RE-NET Hoogeveen in samenwerking met aannemer Van Gelder Telecom en de provider, de allereerste glasvezelaansluiting geactiveerd in Pesse. Een belangrijke stap is hiermee gezet bij de realisatie van het glasvezelnetwerk in het buitengebied van de gemeente Hoogeveen.

Vrijdagmiddag heeft RE-NET Hoogeveen aan de Dorpsstraat in Pesse officieel de allereerste glasvezelaansluiting geactiveerd. Dit gebeurde in het bijzijn van de wethouder Jan Steenbergen van de gemeente Hoogeveen en directeur RENDO Eddy Veenstra van N.V. RENDO.

Tijdens een korte toespraak voorafgaand aan het officiële moment, werd nog maar eens extra benadrukt hoe belangrijk internet in het buitengebied is voor inwoners en bedrijven.

Eerste werkzaamheden in het buitengebied Begin januari 2018 en mei 2018 werd bekend dat ruim 50 procent van de inwoners van het buitengebied koos voor het aanbod van de providers TriNed, Tweak en Prewest via glasvezel. Dat was nodig om daadwerkelijk te kunnen starten met de aanleg. Aannemer Van Gelder Telecom is in juni gestart met de eerste werkzaamheden.

Wethouder Jan Steenbergen Wethouder Steenbergen van de gemeente Hoogeveen is enthousiast over de aanleg van de eerste glasvezelaansluiting. ‘Het is mooi om te zien dat we dit samen met het kernteam van ZDOG en vele ambassadeurs hebben gerealiseerd. Het is een groot project en er moet veel werk verzet worden, maar ik hoop dat we volgend jaar de inspanningen van de ambassadeurs kunnen vieren en dat al onze inwoners gebruik kunnen maken van glasvezel’.

Directeur Eddy Veenstra Directeur Eddy Veenstra is trots om te kunnen melden dat we ‘live’ zijn gegaan. ‘Zonder de inzet van de ambassadeurs in dit gebied was dit resultaat niet tot stand gekomen. Mooi om te zien dat dit officieel resulteert in de allereerste daadwerkelijke glasvezelaansluiting’.

Voortgang / Planning Naar verwachting is medio 2019 het buitengebied van Hoogeveen voorzien van glasvezel. In totaal hebben ca. 1300 adressen een glasvezelabonnement afgesloten tijdens de vraagbundeling in de ZaandDörpen en in de Veendorpen.

Meer informatie Meer informatie is beschikbaar op de website, te weten: www.re-net.nl

Deel dit bericht!

4 gedachten over “Eerste glasvezelaansluiting in het buitengebied van Hoogeveen nu echt een feit!

 • 1. december 2018 om 13:05
  Permalink

  Het zou fijn zijn als Hoogeveen zelf ook helemaal aan glasvezel komt.
  Ik Krakeel is geen glasvezel.
  Een keuze van provider zou fijn zijn.

 • 1. december 2018 om 15:56
  Permalink

  Men focust zich alleen maar op de buitengebieden, terwijl het overgrote deel ook gewoon een kabel aansluiting en dus snel internet heeft.

  Hier in Hoogeveen heeft het grootste gedeelte ook nog geen glasvezel verbinding. zou hier ook wel prettig zijn, hebben we tenminste voldoende keus als wij van Ziggo af willen.

 • 3. december 2018 om 12:46
  Permalink

  De Stasi zou hiervan gedroomd hebben: leg bij iedereen een kabel aan waardoor je de mensen gemakkelijk af kan luisteren…. want daar is deze kabel voor bedoeld.
  Waarschijnlijk is er gesjoemeld om de 50% te halen die ‘toevallig’ op het laatste moment nog gehaald is. In elk geval voert het bedrijf een agressieve verkoopkampanje. Ondanks mijn mails die duidelijk aangaven dat ik deze kabel niet wilde zijn ze meerdere malen bij mij aan de deur geweest. Op een gegeven moment was ik het zo zat dat ik bij Van Gelder een schadeclaim heb ingediend om de wekenlange geluidsoverlast te compenseren. Daar heeft het bedrijf niet op gereageerd.
  Ik heb over de overlast bij de aanleg van de kabel (geen werk van openbaar nut maar een commercieel project) en over mijn suggestie dat dit een afluisterproject is een mail gestuurd naar de gemeenteraad. Geen enkele reactie. Ik heb SP-raadslid Philip Oosterlaak gevraagd om te controleren of de griffie de mail wel heeft verstuurd naar de raadsleden maar daar was meneer te beroerd voor…. inmiddels heb ik B en W gevraagd of de mail wel is verstuurd. Ofwel heeft de griffie tegen me gelogen, ofwel bestaat de raad voor 100% uit lieden die hun onkostenvergoeding niet waard zijn.

 • 3. december 2018 om 14:01
  Permalink

  @Fonz en Mushkin, op het oude Regiohoogeveen.nl heb ik daar aleens vragen over gesteld aan de wethouder en Re-Net en er een artikel over geplaatst. Zowel Re-Net als de gemeente Hoogeveen hebben toen aangegeven dat als er genoeg belangstelling uit de buurt is Re-Net wel wil kijken of aansluiting van de rest van Hoogeveen op hun glasvezelnetwerk mogelijk is. Re-Net wil echter wel eerst de buitengebieden afmaken, het kan dus nog enkele jaren duren voordat de aansluiting op glasvezel er komt

  Het advies van de wethouder was dan ook om in je buurt/wijk na te gaan wie er daadwerkelijk allemaal glasvezel wil. Je moet wel een bepaald percentage scoren (weet op dit moment niet meer hoe hoog dat percentage moet zijn, ze hebben voor Hoogeveen geloof ik een andere richtlijn dan bij de buiten gebieden) wil men daadwerkelijk over gaan tot het aanleggen van glasvezel. Ik raad jullie dan ook aan om contact met de gemeente en/of met Re-Net op te nemen voor meer informatie hierover.

  Jullie zullen als je daadwerkelijk glasvezel wilt aan de slag moeten want je bereikt het niet door het hier op RNH of ergens anders te roepen dat je het wilt, je zult moeten aantonen dat meerdere mensen in jouw buurt/wijk het willen! Succes.

Geef een reactie