Zeer zure nederlaag voor Noordscheschut

Na een serie klinkende overwinningen staat Noordscheschut weer met beide benen op de grond. Tegen het in de onderste regionen bivakkerende FC Lewenborg ging de equipe van oefenmeester Berry Zandink de bietenbrug op.

Door Ryan Prins

Vanwege de winterse omstandigheden moest men noodgedwongen uitwijken naar het kunstgrasveld. De bezoekers uit Groningen begonnen brutaal. Eerst verdween een slappe kopbal over het doel van Wiebe Zinger. En een sierlijke omhaal ging een halve meter naast. Aan de andere zijde bereikte een voorzet van Enrico Schonewille het hoofd van Nick Koster. Koster schampte de bal en kon niet doeltreffend raak koppen.

Noordscheschut had een veldoverwicht. Maar dit resulteerde vooralsnog niet tot uitgespeelde kansen. Sterker nog, Zinger moest vol aan de bak toen een opponent oog in oog voor hem opdook. De doelman redde bekwaam. Aan de andere zijde werd een schot van Mees Vos geblokt en ging een vrije bal van Ramon Brakel hoog over.

Noordscheschut speelde slordig, veel foutieve passes, slordige aannames en een laag baltempo. Toch kwam men in de 36e minuut op voorsprong. Een scherp aangesneden vrije bal van Schonewille werd door de uitstormende sluitpost in het eigen doel gestompt. Een gelukkige 1 – 0, maar daar maalde geen Schutter om.

De tweede helft begon met een mogelijkheid voor Koster. Zijn volley verdween rakelings langs de verkeerde kant van de paal. Hierna zeilde een vlammend schot van Jesse Steenbergen richting kruising waar de keeper de nodige moeite had om deze uit zijn doel te ranselen.

Na een uur spelen kwamen de bezoekers vanuit het niets weer terug in de wedstrijd. En hoe. Eerst werd Zinger met een diagonaal schot vanaf de rechterflank gepasseerd. Enkele minuten later kon Zinger andermaal het speeltuig uit het net vissen toen knullig balverlies op het middenveld genadeloos werd afgestraft. De wereld op zijn kop en Noordscheschut kon weer opnieuw beginnen.

Toch waren het de bezoekers die gevaarlijker bleven. Noordscheschut was in deze fase het spoor even helemaal bijster. Waar Zinger bij een eerste doelpoging nog redding kon brengen, was het in de 72e minuut alsnog raak toen vanuit een corner van dichtbij raak werd geschoten.

Hierna greep Zandink in. Met een driedubbele wissel trachtte hij het tij te keren. Danny Kiekebelt, Bjorn Schonewille en Aron Drent kwamen binnen de lijnen met een missie. En het tij keerde. Eerst kon een kopbal van Koster in de korte hoek worden gekeerd. Een minuut later was het Kiekebelt die van dichtbij de 2 – 3 aantekende. Noordscheschut op jacht naar meer. Een immense druk en een spervuur van aanvallen op het doel van Lewenborg. Eerst werd een inzet van Robin Sikken geblokt, daarna scheerde een inzet van Bjorn Schonewille centimeters over de deklat. In de 86e minuut was het de ijverige Kiekebelt die na een aanval over meerdere schijven de 3 – 3 op het scorebord bracht.

Noordscheschut rook bloed, alles op alles om de drie punten op De Meulewieke te houden. Hierdoor ontstond in aanvallend opzicht weer de de nodige ruimte voor de bezoekers. Die hier dankbaar gebruik van maakten door vanuit het niets in de 88e minuut de 3 – 4 binnen te schieten. Na deze domper probeerde Noordscheschut het nog wel. Maar men was niet meer bij machte om een bres te slaan in de hechte defensie van de gasten.

Een zure en onnodige nederlaag voor Noordscheschut. De Schutters blijven aan kop in de 2e Klasse J. Maar men zal volgende week in de beladen thuiswedstrijd, de derby tegen buurman Hoogeveen, wel uit een ander vaatje moeten tappen.