Wereldgoal bezorgt SCN knappe zege op RWF

SCN heeft zaterdag in eigen huis een knappe 1-0 overwinning geboekt op RWF. In de eerste helft bracht Stefan Bruinsma met een schitterende treffer zijn ploeg op voorsprong waarna SCN op karakter stand wist te houden tegen het goed voetballende RWF.

SCN en RWF kenden ieder een tegenovergestelde start van de competitie. SCN verloor haar eerste wedstrijd met ruime cijfers, terwijl RWF twee klinkende overwinningen boekte in evenveel duels. Het mocht dan ook geen verrassing heten dat de bezoekers uit Frieschepalen het initiatief namen in het onderlinge duel tussen beide ploegen. RWF liet de bal eenvoudig rondgaan, maar had moeite om tot grote kansen te komen tegen het compact spelende SCN.

Prachtige openingstreffer

Tegen de verhouding in was het SCN dat na een kwartier spelen op schitterende wijze op voorsprong kwam. Stefan Bruinsma ontving de bal rond de middenlijn en deed vervolgens het onmogelijke: hij zag de RWF-doelman ver voor zijn goal staan en met een succesvolle poging schoot hij de bal over de doelman in het net (1-0). Na de openingstreffer ging RWF verder met de zoektocht naar een gaatje in de SCN-defensie, maar wist deze mede door onzorgvuldigheid in de eindfase maar moeizaam te vinden. De grootste mogelijkheid van de bezoekers kwam op naam van Xander Wagenaar die na een vlotte combinatie door het centrum de bal nipt langs de verkeerde kant van de paal schoot. Aan de andere kant kreeg SCN via Jeffrey Marissen de kans om de score voor rust te verdubbelen, maar na een goede kapbeweging schoot hij de bal in de handen van de doelman.

Naarmate de tweede helft vorderde werd het steeds meer een kwestie van tegenhouden voor SCN. RWF drong aan in jacht op de gelijkmaker en was hier na ruim een uur spelen dichtbij. Een voorzet vanaf de linkerflank belandde op het hoofd van aanvoerder Jacob Veenema, maar zijn kopbal ging net over de goal van doelman Leon Reitsema. Enkele minuten later kreeg SCN na een spaarzame uitval opnieuw de mogelijkheid om de marge te vergroten. Bryan Marissen vond na een steekpass van Marco Bruinsma de doelman op zijn pad en in de rebound wist ook Stefan Bruinsma niet tot scoren te komen. RWF ontsnapte hier aan een tweede tegentreffer waardoor de gelijkmaker in zicht bleef. Deze gelijkmaker kwam er in de slotfase ook nog bijna. Een indraaiende voorzet werd verlengd waarna Jacob Veenema de bal kon inschieten, maar zijn inzet belandde in de handen van doelman Reitsema die op de goede plek stond. Door ook dit laatste wapenfeit te overleven wist SCN met veel strijdlust stand te houden tegen RWF dat misschien wel recht had op een punt, maar het niet kreeg.

Koploper FC Assen

Na de knappe overwinning op RWF speelt SCN volgende week om 15:00uur een uitwedstrijd tegen koploper FC Assen. De Nieuwlandenaren zullen dan met dezelfde intensiteit het veld moeten opstappen, wil het de prestatie van afgelopen zaterdag een passend vervolg geven.