Sport

Sidokwan beste club in Leusden

Aan het eind van het internationale taekwondo toernooi 4e TTE -Open kreeg coach Jari Dekker van de organisatie te horen dat Sidokwan de clubcompetitie heeft gewonnen. ‘Ja , dat was voor ons een totale verrassing. We hebben onze tien spelers opgegeven om aan de competitie mee te doen, maar er zijn zoveel betere clubs aanwezig dat ik er totaal niet bij stil stond dat wij kans zouden maken.

De tweede verrassing voor mij was dat ik geen beker kreeg maar een envelop met een grote geldprijs. Die kunnen wij bij Sidokwan goed gebruiken.’ De titel voor de Hoogeveense taekwondo vereniging werd behaald met  zeven gouden, drie zilveren en vier bronzen medailles. Dekker was best tevreden over het resultaat:
‘wij scoorden bij de pupillen en aspiranten al goed. Isa Coenen die aftrap had scoorde meteen goud. Lenn Mars en de zusters Vayenne en Charissen Krikken behaalden ook goud. Faya Gerding vocht een goede finale maar op scheidsrechterlijke beslissing werd het geen goud maar zilver. Brons was er voor aspirant Djyvano Zuidema die zijn dag niet had. Ook bij de cadetten werd er tweemaal goud behaald. Ismaël deLima en Djayden Zuidema hadden het niet makkelijk in de finale. Beiden moesten alles uit de kast halen om de partij naar zich toe te trekken. Ismaël mocht in de A-klasse naar het hoofd trappen en scoorde hier regelmatig mee. Djayden had alle drie rondes nodig om te winnen, na twee rondes was het gelijk en in de derde beslissende ronde had de Hoogevener een betere conditie. Charissa Maail en Robin Westerlaan behaalden respectievelijk zilver en brons. Junior Daniela Oost ging geblesseerd het gevecht in en kon ondanks een sterke partij niet winnen. Afgelopen woensdag liep zij tijdens de training een blessure aan haar enkel op. Haar enkel werd goed getaped en op karakter wilde zij toch deelnemen aan het toernooi. Collega Delano Zuidema had van alle Sidokwanners de zwaarste poule. Zuidema is de laatste weken goed in vorm en wint veel partijen. Na twee winstpartijen vocht Zuidema de kwartfinale tegen de sterke Sjoerd van de Meer. Het ging gelijk op. Met een punt verschil verliest Zuidema de eerste ronde maar maakte dit goed in ronde twee. De derde ronde moest de beslissing brengen. Er werd door beide spelers hard gevochten gingen beiden vol voor de winst. Zuidema scoort met een trap naar het gezicht , deze score werd niet door de scheidsrechters opgemerkt waarna van de Meer ook een hoofdscore maakte en hiermee de winst pakte. Tevreden over zijn prestaties was er brons voor Delano Zuidema. Lieke Heling was met haar zilveren medaille ook tevreden. In de halve finale vocht zij sterk tegen de Spaanse Bles Siles maar de Belgische Mansouri was in de finale sterker dan Heling. Brian Prent had het in zijn finale tegen Tom van der Enden best lastig. Ondanks harde traptechnieken van beide spelers die door de hele hal werden gehoord,  kwamen er geen scores op het bord. Prent ging in ronde twee over op de stoottechnieken en kon hiermee de derde beslissen ronde voorkomen. Goud voor Brian Prent. Tot slot was er brons voor Robin van de Berg die van Tarhanian verloor.

Op zondag 13 november organiseert Sidokwan voor de jeugd in de B en C-categorie Elis jeugdcup in sporthal Valkenlaan te Hoogeveen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen