SCN verliest met ruime cijfers van Wildervank

Op bezoek bij Wildervank is SCN afgelopen zaterdag hard onderuit gegaan. De ploeg uit Nieuwlande keek bij de rust nog tegen een 2-2 stand aan, maar keerde mede door een hattrick van invaller Ferry Huizing met een 6-2 nederlaag huiswaarts.

Net als vorige week tegen SV Mussel kwam SCN ook tegen Wildervank al vroeg in de wedstrijd op achterstand. In de tweede minuut werd een voorzet vanaf de rechterflank binnengetikt door Lourens Huizing die goed voor zijn man kwam (1-0). Na ongeveer tien minuten spelen leek SCN de klap van opnieuw een vroege tegentreffer van zich af te hebben gespeeld. De Nieuwlandenaren wisten de bal beter in de ploeg te houden en meer duels te winnen. In de 17e minuut kwam SCN dan ook op gelijke hoogte. Jeffry Snijder wist met een uitstekende pass de bal achter de verdediging te leggen. Stefan Bruinsma schatte de bal van Snijder op waarde en tikte deze met buitenkant voet langs doelman Mark Smid in het net. Op identieke wijze pakte SCN vijf minuten voor rust de leiding. Ditmaal was het Patrick Aasman die vanuit het middenveld de bal achter de verdediging legde en was Roy Zwiers de afmaker (1-2). SCN leek met een voorsprong de rust te gaan halen, maar kreeg in de slotseconde van de eerste helft toch nog een doelpunt tegen. Een scherp genomen hoekschop vanaf de linkerkant werd namens Wildervank binnengekopt door verdediger Rick Mast. Hierdoor zochten beide ploegen met een 2-2 stand de kleedkamer op voor de rust.

SCN opnieuw niet bij de les

In de tweede helft had SCN haar lesje scherp beginnen vanuit het eerste bedrijf schijnbaar niet geleerd, want ook nu incasseerden de bezoekers een vroege tegentreffer. Een minuut na rust kreeg Wildervank een vrije trap die in eerste instantie knap werd gered door doelman Leon Reitsema. Echter waren de spelers van Wildervank in de rebound attenter dan die van SCN waarna de bal eenvoudig werd breed gelegd en ingetikt (3-2). SCN moest dus opnieuw in de achtervolging, maar kwam in de tweede helft moeizaam tot uitgespeelde kansen. In de slotfase namen de bezoekers meer risico om deze gelijkmaker alsnog te forceren, maar van de ruimtes die ontstonden wist Wildervank optimaal te profiteren. In de laatste vijf minuten van het duel kwam de thuisploeg nog driemaal tot scoren en het was invaller Ferry Huizing die met een hattrick de doelpunten voor zijn rekening nam. Met een schot uit een afgeslagen corner en twee intikkers na voorbereidend werk van de razendsnelle Lourens Huizing bepaalde de invaller de eindstand op 6-2.

Hekkensluiter op bezoek

Aankomende zaterdag staat voor SCN een belangrijk thuisduel op het programma tegen hekkensluiter BSVV. De ploeg van trainer Bart Smid bevindt zich na de nederlaag tegen Wildervank op een elfde plaats en staat slechts vijf punten boven BSVV. Winst is dan ook cruciaal wil de ploeg de middenmoot in zicht houden.