Milady van Dalen Hattrickheld bij rentree Hollandscheveld

Na een rustperiode van twee weken, mochten de Oranje-Zwarte dames weer aantreden in de competitie. Op Urk, zoals ze het daar zeggen, was SV Urk de tegenstanden van de dag. Urk kent een sterke competitie start met vier maal winst uit vier wedstrijden. Het is een ploeg die makkelijk weet te scoren maar er toch ook zelf al behoorlijk hebben moeten incasseren. Bij Hollandscheveld keert Milady van Dalen terug in de basis. De speelster kondigde afgelopen seizoen haar afscheid aan, maar heeft toch haar schoenen uit de wilgen gehaald. Milady zou ook meteen een groot aandeel hebben in de uiteindelijk met 1-5 gewonnen wedstrijd.

Hollandscheveld begon wat stroef aan de wedstrijd en als je op dat moment zou zeggen dat het aan de einde van de rit met 1-5 van het veld zou stappen, dan hadden mensen je vreemd aangekeken. De dames hadden namelijk moeite om de bal in de ploeg te houden en moesten daarom vooral de lange bal hanteren. Urk daarentegen leek iets makkelijker te voetballen en wist in aanvallend opzicht iets meer te laten zien. Toch was het Hollandscheveld dat de voorsprong pakte. Op inzet wist Indy Strijker na zeven minuten spelen de 0-1 te maken. Ze kwam tot scoren met doorjagen op de keepster van Urk. De 0-1 leek daarom wel iets tegen de verhouding in te vallen, maar was wel wat Hollandscheveld nodig had. Na het doelpunt van Indy zag je het vertrouwen in de ploeg toenemen. Urk liet echter het hoofd niet hangen en bleef sterk in aanvallend opzicht en met een schot op de lat in de vijftiende minuut door Urk was de ploeg van Henry Strijker ook zeker gewaarschuwd. Maar het was wederom Hollandscheveld dat wist te scoren. Denise Bremer tikte de bal van dichtbij in op aangeven van Sabrina van Nuil. De wedstrijd was nog geen twintig minuten onderweg en het stond dus al 0-2. Urk dacht vijf minuten later dan eindelijk de aansluitingstreffer te hebben gemaakt, maar zag ditmaal de goal afgekeurd worden wegens buitenspel in aanloop naar de goal. Op slag van rust was het dan toch eindelijk raak voor Urk waardoor de ploegen met een 1-2 stand de rust in konden gaan.

Na rust moest Keepster Janine Robben direct weer aan de slag. Een belangrijke redding na twee minuten spelen voorkwam de gelijkmaker. Het mocht duidelijk zijn dat de marge van één goal te klein is en Hollandscheveld ging nadrukkelijker in de aanval. In dat opzicht komt de terugkeer van Milady zeker op een mooi moment. Milady domineerde het wedstrijdbeeld in de tweede helft. Bij bijna alle aanvallen die Hollandscheveld liet zien, was zij betrokken. Het was dus ook niet heel vreemd dat uitgerekend zij een vrije trap opeiste en vanuit die vrije trap wist te scoren. Het was het eerste doelpunt van de hattrick die ze zou gaan maken. De 1-4 maakte ze vanuit de rebound van een corner en de 1-5, die ze vlak voor tijd in het doel legde, maakte haar hattrick compleet.

Volgende week spelen de vrouwen thuis tegen Steenwijkerwold, aanvang 15.00 uur.