Kwiek op schot in Hoogeveen

Op 11 december 2022 speelden de dames van Kwiek tegen het eerste team van Borger. Na drie kwartier vertraging, omdat de scheidsrechter niet kwam opdagen konden de dames uiteindelijk toch van start. De wedstrijd begon van beide teams nog wat zoekend. Het lange wachten maakte beide teams iets minder scherp.

Eerste helft

Via Linnet Popping opende Kwiek de score. Net als veel scorende Linnet Popping is ook Daniëlle Bodegraven een vaak genoemde naam. Wederom hield zij vele maken haar doel schoon, terwijl Borger toch veel makkelijk opgelegde kansen kreeg. Aanvallend was Esmee Kolk op dreef voor de dames uit Hoogeveen maar liefst tien keer wist zij vandaag te scoren. Haar eerste doelpunt was een break out en bracht de stand 6-2 voor Kwiek. Hier nam Kwiek al ruim de leiding. Voor al de omschakeling zorgde ervoor dat Kwiek gemakkelijk tot scoren kwam. Snel spel verraste de dames uit Borger die eigenlijk na negen minuten de hoofden al lieten hangen. Wat Borger ook niet meezat was het vele balverlies door goede onderscheppingen van de dekking van Kwiek. Corine Bijl scoorde de 11-5 door balverlies en kon hierdoor op de break out. Vlak voor rust stopte keepster Daniëlle Bodegraven ook nog een penalty waardoor de dames comfortabel gingen rusten met een stand van 15-8.

Simpele tweede helft voor Kwiek

Na rust ging Kwiek verder waar zij gebleven waren, scoren. Ook verdedigend stonden de dames van Kwiek nog beter. De dames van Borger stonden tegenover een blauwe muur. Dyonne van Slochteren begon ook te scoren vanaf de cirkel, daar werd in de eerste helft nog geen gebruik van gemaakt. Hier konden wel vijf doelpunten uit worden gehaald. Het beeld van de gehele wedstrijd was veel break outs, snelle onderscheppingen en Borger wist niet waar ze het zoeken moest. De score liep dan ook flink uit. De eindstand was 35-17 in het voordeel van de thuisploeg.

Dames 2

Vervolgens moest ook het tweede damesteam van Kwiek spelen tegen het tweede damesteam van Borger. Ook hier wisten de dames uit Hoogeveen de punten in eigen zak te houden en zij wonnen met 20-12.