Sport

Joëlle 3e en door naar ½ finale Turnen

Hollandscheveld/Volendam – Afgelopen zaterdag werd in Volendam de ¼ finale voor het dames turnen georganiseerd. Joëlle Otten, turnster van Gym4all, mag met haar 8 jarige leeftijd dit jaar voor het eerst aan de KNGU wedstrijden deelnemen.

Ze turnt instap N2. Het op één na hoogste niveau voor deze leeftijdscategorie. Met een eerste plaats op de twee noordelijke kampioenschappen van afgelopen december en januari, had ze zich geplaatst voor de kwartfinale. Om 8.30 uur stond ze in Volendam klaar om te starten met de warming-up, waarna ze moest beginnen op sprong. Op sprong liet ze een nette overslag tot stand zien. De gestrekte salto verliep ook goed, al had ze hier wel een grote nahup. De jury beloonde deze twee sprongen samen met een 13.284. Een zeer goede start van haar wedstrijd. Op brug liet ze een keurige en nette oefening zien. Ze kreeg een 11.900 wat op zich een prima cijfer is. Door op de volgende wedstrijden nog ruimer te turnen kan ze hier nog de nodige winst behalen.

Door naar de balk. Joëlle liet hier een ijzersterke oefening zien. Geen enkele wankeling en hele mooie spagaatsprong en radslag tot stand. Een 12.967 voor balk. In het tussenklassement stond ze na drie toestellen 3e en begonnen het spannend te worden. Het laatste onderdeel vloer kan ze erg goed, maar ook haar concurrenten scoorden hoog op dit onderdeel. Ze liet een mooie en nette oefening zien. Mooie boogjes achterover en ook de acrobatische series verliepen goed. De jury waardeerde dit met een 13.167. Toen was het afwachten. Tot aan de laatste turnster toe bleef het spannend. Maar uiteindelijk kon ze toch net haar derde positie vasthouden en de bronzen medaille mee naar huis nemen. Naast het behalen van het podium, heeft Joëlle zich ook geplaatst voor de halve finale van 18 april die in Dalen zal plaatsvinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen