Sport

Dames van Eugenia Hollandscheveld behalen goede resultaten

18 november hebben de meiden van niveau D (Sigrid, Sigrid, Erin, Denise, Rosanne en Emma) hun eerste team wedstrijd van het seizoen geturnd. Wel erg vroeg in het jaar, dus het was zeker spannend of alle onderdelen zouden gaan lukken. Op dit niveau turnen maar 3 meiden per toestel, dus moest er gekozen worden. 
Ze begonnen op brug. Hier hebben Denise, Sigrid Vos en Erin hun oefening mogen laten zien. Sigrid turnde stabiel zoals altijd. Ook Erin had een perfecte brug oefening vandaag. Denise maakte een klein foutje bij het overpakken van de halve draai, maar dit maakte zij dubbel en dwars goed met haar hoge opzwaaien.
Na de brug, mochten de dames de balk op. Op balk lieten Rosanne, Sigrid Vos en Erin zien dat zij de oefening al goed beheersen. Voor Rosanne was het de 1e keer op dit hoge niveau, zij was dan ook erg gespannen. Wat onzeker stapte zij de balk op. Dit was nergens voor nodig want Rosanne zette een strakke oefening neer. Sigrid turnt sinds dit jaar een boogje op de balk. Het leek net of zij dit altijd al deed, zo gemakkelijk ziet het er uit wanneer zij turnt. Erin turnt elke training stabiel op de balk. Vandaag liet zij zien dat zij dit ook op wedstrijden kan. zij werd vandaag zelfs 2e op de balk. Alle 3 de dames bleven op de balk staan!
Op vloer turnden Sigrid Eesinge, Denise en Rosanne. Rosanne had wat last van haar enkel, waardoor het wat spannend was. Maar Rosanne turnde haar vloeroefening beter dan ooit. Denise liet vandaag zien hoe prachtig zij kan springen. Zij turnde dan ook een overslag streksalto en een halve schroef met gemak. Dit seizoen is Sigrid bij ons komen turnen. Zij vult dit team goed aan met haar sierlijke houding en prachtige sprongen. Zij liet ook vandaag een prachtige oefening zien!
De wedstrijd werd afgesloten op sprong. Denise, Sigrid Eesinge en Emma mochten hier laten zien wat zij kunnen. Sigrid trapte af met een zeer strakke sprong met hoge afduw. Denise liet vandaag een half in heel uit zien, wat zeker niet gemakkelijk is om te landen. Dit deed zij met gemak. Emma mocht vandaag de wedstrijd afsluiten. Emma turnt dit jaar voor het eerst op D-niveau, maar dit was niet te zien. Zij sprong een prachtige half in heel uit en behaalde samen met Denise ook een 3e plaats op dit toestel!
Het was een zeer goede wedstrijd. De dames eindigden dan ook op een 2e plaats en zij mochten met het zilver naar huis!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen