Sport

2x Goud voor Sidokwan op Stijltoernooi Twente in Oldenzaal

Oldenzaal – Zondag 11 december vertrok een kleine delegatie van taekwondovereniging Sidokwan naar Oldenzaal, waar het Stijltoernooi Twente voor de 8e keer georganiseerd werd. Dit instaptoernooi wordt speciaal georganiseerd voor verenigingen in de regio om wat meer ervaring op te doen in de stijltoernooien. Een mooi toernooi voor de wedstrijdgroep Stijl van Sidokwan onder leiding van Monique Averesch.

Voor Sidokwan een prima dag, want met 2x goud, 2x zilver en 2x brons mag de wedstrijdgroep spreken van een goed resultaat.

Wiaem Chaara was vandaag goed in vorm en wist zich in de finale naar de hoogste trede op het podium te werken. Zij mocht met het goud naar huis keren. Het tweede goud was voor het meisjes-paar Marijn Nijmeijer en Ronja Marissen. Zij liepen samen een stijlvorm en deden dit overtuigend en in stijl. Zij scoorden hiermee goede punten en mochten met het goud huiswaarts keren. Ook individueel wist Marijn goed te scoren. Helaas kwam ze net wat tekort voor het goud; zilver voor haar. Luca Meeusen en Sebastiaan Averesch kwamen uit in dezelfde klasse. Hier was het erg spannend. In de finale moesten zij knokken voor de top 3. Met slechts 0,05 punten verschil bleef Luca Sebastiaan voor en mocht Luca het zilver omhangen. Sebastiaan moest genoegen nemen met de derde plek.

Voor Norah de Boer was dit haar eerste stijltoernooi. Een mooie kans om tijdens dit instaptoernooi ervaring op te doen. Norah deed het goed en wist in de finale een derde plek te bemachtigen. Ronja Marissen en Joost Knol kwamen helaas net te kort voor een podiumplek. Zij werden vierde. Ook Daan Meeusen en Samuel Kruidenier konden helaas niet genoeg punten scoren voor het podium. Zij moesten genoegen nemen met een 5e plaats.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen