112/Misdaad

Ontruiming bij S.I.T. Controls, veel hulpdiensten ter plaatse

Hoogeveen – Donderdagochtend is iets na 11 uur het pand van S.I.T. Controls aan de Industrieweg ontruimd. Hulpdiensten werden massaal opgeroepen en er kwam een traumahelikopter ter plaatse.

Meerdere mensen onwel geworden

Wat er exact aan de hand is is op dit moment nog onduidelijk. Mogelijk gaat het om een lekkage van een gevaarlijke (vloei)stof. De meldkamer heeft een ‘Grip 1’-melding afgegeven. Er zijn meerdere mensen onwel geworden. De Industrieweg is voor een groot gedeelte afgesloten om de doorgang van hulpdiensten mogelijk te maken.

S.I.T. Controls ontwerpt en produceert systemen, ontworpen voor beveiliging, comfort en prestaties van gastoestellen.

Update 11:45

De Traumahelikopter is inmiddels gearriveerd. Er zijn ± 10 ambulances aanwezig en er volgen nog enkelen. 10 tot 15 mensen moeten worden behandeld maar zijn aanspreekbaar. Over de oorzaak is nog niks bekend, de brandweer heeft tijdens metingen nog niets aangetroffen. De adviseur gevaarlijke stoffen is opgeroepen om uit te zoeken om wat voor stof het gaat.

Update 13.00 uur

De traumahelikopter, net als een aantal ambulances zijn weer leeg retour standplaats. Er zijn meerdere mensen onderzocht. Ze hadden klachten als geïrriteerde luchtwegen en braakneigingen en rode ogen. Bij de meesten mensen namen de klachten snel af toen ze in buitenlucht kwamen,  tot zover bekend is 1 persoon voor controle meegenomen naar het ziekenhuis. In totaal raakten negentien personen daadwerkelijk onwel. Over de oorzaak is nog niks bekend gemaakt, en is het onderzoek nog bezig.

GRIP 1:

Er is gezien de aard van het ongeval coördinatie tussen de verschillende hulpdiensten nodig. Ter plaatse wordt een Commando Plaats Incident samengesteld uit de operationeel leidinggevenden van de verschillende hulpdiensten. De burgemeester van de gemeente waar het incident is ontstaan, wordt afhankelijk van de plaatselijke afspraken gewaarschuwd, naast de Regionaal Commandant van de brandweer, de Directeur Publieke Gezondheid (DPG) en het Sectorhoofd van de politie.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: