Amusement

Bijna uitverkocht Tamboer geniet van Landelijke première Assepoester

Hoogeveen – De Tamboer had zondag 7 oktober de eer om als eerste de voorstelling Assepoester te mogen ontvangen. Assepoester, de eigentijdse bewerking van Langhout Theaterproducties, trekt de komende maanden door het hele land. Vandaag in Hoogeveen kon een nagenoeg uitverkocht theater al genieten van de voorstelling. 

Buiten de entree van De Tamboer stond een mooie, glazen koets. Hierin konden kinderen samen met hun ouders of alleen op de foto. Ook in de foyer van De Tamboer was het gezellig aangekleed met ballonnen en allerlei hoekjes waar kinderen konden knutselen en of tekenen. De kinderen kregen bij binnenkomst een lekker glas kinderchampagne, ouders konden ook kiezen voor Prosecco.

Assepoester, een meisje die door haar nieuwe stiefmoeder en stiefzus als slaaf wordt behandeld, heeft een zware tijd als haar vader vertrekt. Ze laat het er niet bij zitten en komt per toeval Prins Eduard tegen. Een klunzige ontmoeting leidt uiteindelijk naar een liefdevol aanzoek met het passen van het muiltje die ze eerder was verloren. De voorstelling die ruim anderhalf uur duurt vertelt het volledige Assepoester verhaal, maar dan in een lekker eigentijds jasje.

Humor, emoties, en romantiek alles passeerde de revue op een alles-begrijpend niveau voor kinderen vanaf 6 jaar oud. In de productie wordt de haat en liefdeverhouding op een soms gevoelige, maar meestal grappige manier uitgelegd. Een goede show die in het gehele land op nog veel applaus kan rekenen.

Aan het einde van de show mocht prins Eduard de winnaar bekend maken van de tekenwedstrijd. De winnares was Lente Hol. Zij kreeg het Assepoester boek als prijs mee naar huis. Als afsluiter konden de kinderen in de Foyer met de cast op de foto en kennis met ze maken.


Foto’s: GD Fotografie

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: