Amusement

Lezing over Toegoenezen in Hoogeveen

Hoogeveen – Hoogeveen heeft een brede band met voormalig Nederlands-Indië. De Molukken staan nogal eens centraal, maar mensen uit het hele uitgestrekte gebied, bijna onvoorstelbaar groot, vonden hun weg naar Hoogeveen. Zo kwamen ook de Toegoenezen naar Hoogeveen. Via toenmalig Nieuw Guinea, een korte ‘opvang’ in Westerbork en Suriname nog wel. Hun geschiedenis is er eentje van zulke opmerkelijke momenten, dat iedereen met maar enig hart voor onze geschiedenis in de Oost of de West die echt zou moeten leren kennen.

Ernst Cornelies en Fony Kantil zijn met de projectgroep Genealogie Toegoe bezig om deze geschiedenis vast te leggen in een monografie. Ze komen ons vertellen over belangrijke perioden, cultuur, geografie, en de mensen zelf natuurlijk.

Waar: Bibliotheek Hoogeveen, Willemskade.
Wanneer: 24 oktober 2023
Hoe laat: 19.00-20.00 uur. Inloop vanaf 18.30 uur.
Kosten? Vrije gift.

Foto’s: Een sfeerplaatje uit tijden van weleer en de projectgroep. Het hoofddoel van de projectgroep is het uitbrengen van de monografie ‘Keluarga Besar Tugu. Verbonden door het verleden. De Christen-Toegoenese families en hun nazaten in Nederland en Indonesië’ De groep bestaat uit: Roel de Neve en Ralph Ravestijn van Stichting Indisch Genealogisch Erfgoed. Toegoenezen/nazaten: Ernst en George Cornelies, Roger Heerink, Lauren Tomasouw en Fony Kantil.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen