112/Misdaad

Celstraf geëist voor dumpen vaten met drugsafval

Zwolle/Zuidwolde: De 3 mannen die op 6 juni dit jaar na een achtervolging op de A28 werden aangehouden, na het dumpen van vaten met drugsafval op 6 juni 2018, stonden in Zwolle voor de rechtbank. Daar hoorden zij 2 jaar gevangenisstraf tegen zich eisen.

Getuigen hadden de politie gewaarschuwd dat er afval werd gedumpt in natuurgebied De Wildenberg bij Zuidwolde. De vrachtwagen waarom het ging werd op de A28 bij Staphorst aangehouden. De inzittenden waren twee inwoners van Zoetermeer en een inwoner van Den Haag. De laatste was de bestuurder en sloeg op de vlucht. Na een zoektocht werd ook hij door de politie aangehouden.

Zowel bij het verhoor door de politie als bij de rechtszaak maakten de verdachten gebruik van hun zwijgrecht. Het Openbaar Ministerie (O.M.) is er van overtuigd de juiste personen te hebben want er bleek nog een vat met drugsafval van amfetamine aanwezig achter in de vrachtwagen. Twee andere vaten waren gedumpt in het natuurgebied. Vermoedelijk zijn de verdachten ook verantwoordelijk voor het dumpen van drie vaten drugsafval in Benthuizen (ZH).

In alle vaten (1.000 liter) zat afval van productie van amfetamine. Het opruimen in Zuidwolde kostte € 12.000,- en in Benthuizen, waar de vaten hadden gelekt, € 87.000,-.

De uitspraak is over 14 dagen.

Zie ook: Mannen aangehouden na achtervolging

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: