Gevangenisstraf geëist voor verduistering

Assen/Hoogeveen: Eindelijk was het zover, een oud-inwoonster van Elim, destijds thuismedewerkster, stond voor de rechter op beschuldiging van verduistering van € 80.000,- van de bankrekening van een hoogbejaarde en dementerende inwoonster van Hoogeveen. De zaak loopt al sinds de aangifte in 2015. De officier van justitie eiste een ½ jaar gevangenisstraf waarvan de helft voorwaardelijk.

Dat het zolang duurde voordat de zaak voor de rechter diende kwam omdat de zaak meerdere keren werd uitgesteld omdat de rechter de toenmalige thuishulp, tegenwoordig woonachtig in Ter Apel, persoonlijk wilde spreken, zij kwam diverse keren niet opdagen. Deze keer gaf de rechtbank opdracht aan de politie om er voor te zorgen dat de vrouw voor het hekje zou verschijnen.

De verduistering zou in 2014 en 2015 hebben plaatsgevonden en werd ontdekt toen een nicht van de vrouw de boekhouding doornam omdat zij bewindvoerder zou worden. Bij de controle kwam het tekort tevoorschijn waarop aangifte volgde. De thuiswerkster werd aangehouden en ontslagen maar stond tot op heden, nog niet terecht.

Bankafschriften toonden aan dat de thuismedewerkster voor € 36.000,- had gepind, een bedrag van € 30.000,- had overgeschreven naar haar eigen bankrekening en dat er voor € 12.000,- was overgemaakt naar het buitenland. Ook had ze de gewoonte om bij de kapper en een tankstation te betalen met het bankpasje van de Hoogeveense bejaarde.

Destijds verklaarde de vrouw dat de Hoogeveense haar hielp bij haar schulden door een scheiding en dat ze de bankpas met toestemming gebruikte. Nu deed ze een beroep op haar zwijgrecht op advies van haar advocaat.

De zaak is inmiddels wel behandeld in een civiele zaak en daarbij is de vrouw veroordeeld tot terugbetaling van het volledige bedrag. Er is een afbetalingsregeling getroffen. Dit geld gaat nu naar de nabestaanden want de benadeelde Hoogeveense is overleden.

De uitspraak vindt plaats over 14 dagen.

Deel dit bericht!

Geef een antwoord