HODO verdient zwaarbevochten punt tegen LSC 1980

Op het zon overgoten sportpark het hoge bos moesten de mannen van Eric Prins het opnemen tegen LSC 1980 uit Sneek die gezamenlijk aan kop staan met Oldeholtpade. Om 2 uur floot scheidsrechter Stefan Aalders af.

In de beginfase ging het gelijk op beide ploeg kregen wat kleine kansen onder meer door een goede  voorzet van Djustin Snippe die helaas niet werd benut. Ook LSC had zijn goede momenten dit ging via de rechterflank van LSC, maar bracht niks.

Het spel ging over en weer, LSC was hierin de bovenliggende partij.

Tot dat in de 17de minuut 1 van de verdedigers van LSC de bal iets te hard terug speelde buiten het bereik van de keeper waarna deze net naast ging. Hieruit kwam een goede kans maar werd wederom niet benut door de mannen van HODO.

Hierna ging LSC goed door over de rechterflank en werd de 0-1 na een goede voorzet van Rik Jongstra in eigendoel binnen getikt door Ricardo Benjamins in de 24ste minuut.

Ricardo zette zijn fout recht door een goed blok te zetten en de 0-2 te voorkomen.

In de 32ste min was het dan eindelijk HODO die door een goede pass van Jorny Otten op Sander Danes die de 1-1 binnen schoot.

Vlak voor rust was het Boy Schonewille die net niet genoeg kracht achter de bal kon zetten om de 2-1 binnen te schieten.

In de 2de helft was het vooral LSC die het spel maakte maar bleef HODO op de been door uitstekend keepers werk van Stanley Sneijder.

De eerste wissel van HODO is Boy Schonewille die wordt vervangen door Lars Profijt.

Het spel blijft voor de rest onveranderd LSC leidt, HODO volgt en geeft veel tegen gas.

Waardoor Djustin Snippe een nuttige gele kaart pakt in de 75ste minuut, hierdoor werd de aanval er goed uit gehaald.

In de 83ste minuut wordt Jorn Smit gewisseld voor Donny Mol die in de slot fase nog een steekbal kreeg maar helaas weg gleed waardoor deze kans niet werd benut.

Hierna was het LSC in de 90ste die nog bijna een penalty wist te versieren doordat Rik Jongstra het been van Djustin Snippe opzocht maar deze werd doorzien door scheidsrechter Aalders.

Daarna was het LSC die nog veel druk zette maar geen kansen meer wist te creëren.

Na 93 minuten vond scheidsrechter Aalders het wel welletjes en pakt HODO een knap punt tegen de mannen uit Sneek.

Man van de Wedstrijd: Stanley Sneijder.