Grand Gala Classique met René van Kooten 

Grand Gala Classique met René van Kooten

Hoogeveen-Orkestvereniging Hoogeveense Harmonie is zich aan het voorbereiden op een bijzondere editie van het Grand Gala Classique. Een mengeling van klassieke muziek, popmuziek, musicalmuziek en filmmuziek.

Het gala wordt gehouden op 12 november a.s. in Theater de Tamboer en de orkestvereniging heeft ditmaal zeer speciale gasten kunnen contracteren.

Voor de pauze zal het pianoduo Martijn en Stefan Blaak concerteren met het orkest in o.a. het bekende Carnaval des Animaux van Camille Saint-Saëns. De gebroeders Blaak hebben inmiddels in de afgelopen jaren een enorme reputatie opgebouwd met hun gevarieerde concerten, soms solo maar ook dikwijls met orkesten. Een speciale compositie, met de titel Passions, gecomponeerd door Piet Swerts, zal een Drentse première zijn. In dit werk komen de pianisten virtuoos aan hun trekken, uiteraard begeleid door het orkest onder leiding van Berjan Morsink.

René van Kooten

De in Den Haag geboren musicalster, zanger en acteur studeerde aanvankelijk aan de universiteit van Utrecht geschiedenis en internationale betrekkingen, maar nadat hij doorbrak als zanger schitterde hij in vele musicals zoals Aida, Beauty and the Beast en Les Miserables en werd dit zijn echte werk.

Ook speelde hij de rol van Jezus in het jaarlijkse evenement The Passion. Hij ontving vele prijzen voor zijn artistieke inzet, zoals vele malen de prijs van beste mannelijke musical- ster en ook meerdere keren ontving hij de John Kraaikamp Musical Award.

Met de Hoogeveense Harmonie zal René van Kooten een keur van prachtige stukken zingen waaronder: Crazy little thing called Love, Somebody to Love, Aquarius en Brand new Day.

Een speciaal combo van gitaren, piano en drums wordt aan het orkest toegevoegd waardoor het orkest als een echte big band zal klinken.

Nieuwsgierig geworden naar Martijn en Stefan Blaak en René van Kooten in combinatie met de Hoogeveense Harmonie?

Kaarten zijn verkrijgbaar via de website van theater de Tamboer.

Deel dit bericht!

Geef een antwoord