Impact nieuwe huisvesting asielzoekers

Impact nieuwe huisvesting asielzoekers

Hoogeveen-Gemeentebelangen Hoogeveen gaat vragen stellen aan het College van Wethouders over de aanpak en de verdere communicatie betreffend de nieuwe huisvesting van asielzoekers in Hoogeveen.
Het college wil tijdelijke opvang voor asielzoekers realiseren in het voormalige bedrijfspand van Remmers Bouwchemie aan de Stephensonstraat 9 te Hoogeveen. Omwonenden en ondernemers uit de nabije omgeving zijn donderdag 13 oktober bijgepraat over dit nieuwe huisvestingsplan.
Sikke van der Meulen, raadslid van GB Hoogeveen, was hierbij aanwezig. “Ik heb gemerkt dat de aanwezigen zich zorgen maken over de veiligheid, hun gezin, hun bedrijf en hun medewerkers. Ze willen tijdig en duidelijke communicatie”. Van der Meulen vervolgt: “Ik begrijp die zorgen. De vestiging van een asielzoekerscentrum heeft impact op de sociale en economische verbinding in de directe omgeving. Het is algemeen bekend dat de situatie rond het Aanmeldcentrum te Ter Apel ernstig is. De landelijke politiek levert op dit moment geen structureel toekomstperspectief voor de opvang en registratie van asielzoekers. Daarom druppelen de problemen door naar de provincie en de gemeenten. Wij als gemeente Hoogeveen doen al veel om asielzoekers op te vangen, maar er moet een landelijke, structurele oplossing komen en andere gemeenten moeten ook hun verantwoordelijkheid nemen” geeft Van der Meulen aan. “We moeten er zeker van zijn dat huisvesting van asielzoekers geen inbreuk doet op het woongenot van de eigen inwoners. We zetten heus niet de hakken in het zand maar het welzijn van onze inwoners gaat ons wel aan het hart. Daarom stellen we hierover vragen aan het College”.

Deel dit bericht!

Geef een antwoord