Algemeen

Open dag bij kindcentrum Het Element en De Krentebloesem

Open dag bij kindcentrum Het Element en De Krentebloesem

 Hoogeveen-Op maandag 24 oktober openen basisschool Het Element en kinderopvang De Krentebloesem hun deuren om te komen kijken en ervaren hoe er in dit fijne kindcentrum wordt geleerd en gespeeld.

Sinds 1 augustus 2022 hebben Het Element en De Krentebloesem hun krachten gebundeld en vormen zij samen een kindcentrum aan De Karn 5 in Hoogeveen. Toekomstige (schoolplein)ouders en andere belanghebbenden kunnen 24 oktober komen kijken hoe er vanuit de montessorivisie op school en vanuit de antroposofische visie bij de peuteropvang en BSO/VSO wordt gewerkt en zelf de fijne sfeer in het kindcentrum komen ervaren.

‘De montessorivisie is voor veel ouders en mensen in onze omgeving nog een grijs gebied. Er wordt wel eens een ‘geitenwollensokkengehalte’ aan gekoppeld.’ zegt Tamara Broeksmit, intern begeleider van de school. ‘Tijdens onze open dag willen wij ouders en belanghebbenden laten zien hoe wij ons eigentijdse montessorionderwijs 2.0. vormgeven en hoe deze aansluit bij onze huidige maatschappij en de individuele behoeften van ieder kind.’.  ‘Dit geldt ook voor onze antroposofische werkwijze’ vult Jeanique Berkien namens de Krentebloesem aan. ‘Doordat deze visie ‘nieuw’ is in Hoogeveen e.o., willen wij ouders via o.a. deze open dag kennis laten maken met onze mooie visie die gericht is op de (individuele) behoeften van ieder kind’.

Voor meer informatie over deze school en peuteropvang/VSO/BSO kan worden gekeken op www.montessorischoolhetelement.nl en www.dekrentebloesem.nl

Geef een reactie

Aankomende evenementen