Hodo verliest nipt van Oldeholtpade

Hodo speelde de 3e competitiewedstrijd in en tegen Oldeholtpade, de trotse koploper in de 2e Klasse J(zondag). De promovendus uit het Friesche Oldeholtpade, die niet eerder op dit niveau had gespeeld, begonnen goed aan de competitie en boekten 2 overwinningen, met een doelsaldo van 5 voor en nul tegen. Bijzonder detail was, dat 6 van de basisspelers met de naam de Vries op het wedstrijdformulier stonden.

De wedstrijd stond onder goede leiding van scheidsrechter M. Groefsema uit Zevenhuizen.

1e helft:

De mannen van trainer Theo Los, vorig seizoen nog trainer van FC Oldedmarkt, begonnen gedreven aan de wedstrijd, hetgeen dan ook resulteerde in een snelle voorsprong voor de gastheren.

Door onnodig balverlies in de Hodo-defensie was het de gevaarlijke Emiel de Vries, die de bal onderschepte en Wouter de Vries in de 4e minuut in stelling bracht en niet faalde(1-0). De mannen van Eric Prins hadden dan ook even nodig om zich te herpakken. Na goed 10 min. werd Stefan Kikkert, door een goede pass Jorn Smit, in stelling gebracht. Zijn schot werd geblokt en tot corner verwerkt. In de 18e min. was het Ricardo Benjamins, die zijn goede doorjagen/doorzetten beloond zag en de stand op gelijke hoogte bracht(1-1). Waarbij overigens keeper Weijs niet helemaal vrijuit ging. Het was nu de beurt aan Oldeholtpade om zich weer te herpakken. De Hollandschevelders kregen steeds meer grip op de wedstrijd en hadden gedurende de resterende periode van de eerste helft dan ook het betere spel en ook meer balbezit. Sander Danes was dan ook dichtbij een voorsprong van de bezoekers. De Hodo-aanvaller kapte 2 verdedigers van Oldeholtpade uit en schoot rakelings voorlangs. Ook belandde kort daarna het afstandsschot van Jorny Otten netnaast het doel. Kortom, het veldoverwicht nam toe, echter het scoren bleef helaas uit.

2e helft:

Duidelijk was dat de spelers van Oldeholtpade in de rust niet “over koetjes en kalfjes” hadden gesproken. Keeper Stanley Snijder moest dan ook al snel handelend optreden op een schot van één van de jongens van de familie de Vries. Rond de 70e min. kwam de doorgebroken, gevaarlijke Emiel de Vries in scoringspositie. Het was wederom de Hodo-keeper, die een voorsprong van de gastheren voorkwam. In die fase was het de ploeg uit Oldeholtpade, die het initiatief nam en op jacht ging, richting de kantine spelend, met op het terras de luidruchtige en fanatieke VVO-supporters, naar een voorsprong. Overigens kreeg Hodo ook mogelijkheden en kansen om de voorsprong te pakken. Over de gehele wedstrijd gezien, zou een gelijkspel volgens meerdere voetballiefhebbers dan ook terecht zijn.

Nadat bij beide teams de nodige wisselspelers werden ingebracht, was het  Marius de Vries, rond de 85 e min. uit een scrimmage de 2-1 op het scorebord bracht. Tijdens de laatste fase waren het dan ook de bezoekers, die de gasten onder druk probeerden te zetten door o.a. achter één op één te gaan spelen. Het was dan ook verdediger Damian Strijker van Hodo, die overigens een prima wedstrijd speelde, in blessuretijd zijn schot naast het doel zag verdwijnen.