Hoogeveen zaterdag niet langs DKB

DE KRIM – Hoogeveen zaterdag is er niet in geslaagd een goed vervolg te geven aan de zege tegen De Weide van twee weken geleden. In De Krim bleef men steken op een 1-1 gelijkspel tegen promovendus DKB.

Onder leiding van trainer Jan Otto Benjamins ontsteeg DKB afgelopen seizoen eindelijk de vierde klasse. De euforie zakte vervolgens niet weg, want een treetje hoger schoot de ploeg met twee overwinningen uit de startblokken. Ook tegen Hoogeveen liet men zien het menig ploeg lastig te kunnen maken. Met veel strijdlust en gevaarlijke uitvallen bezorgde het Hoogeveen een lastige middag.

Treffer afgekeurd

Al na acht minuten had de thuisploeg op voorsprong kunnen komen toen David van Zandwijk zijn ploeggenoot Berny Renker bediende. Eduard kobes greep echter net op tijd in. Gaandeweg de eerste helft kreeg Hoogeveen wat meer grip op de wedstrijd en leek het na 27 minuten ook de score te openen. De treffer werd echter wegens buitenspel afgekeurd. Ten onrechte zou uit de beelden van Hoogeveen TV blijken, aangezien de bal via de schouder van DKB-aanvoerder Erik Groen voor de voeten van Linthorst kwam.

Razendsnel

Mart Pastoor was vlak daarna nog dichtbij een treffer, maar vlak voor rust was het de thuisploeg die de score opende. Na balverlies van Kevin Kerssies was ging David van Zandwijk er opnieuw razendsnel vandoor. Opnieuw behield hij het overzicht en was het deze keer wel Renker die doeltreffend was.

Paal

In de tweede helft kwam DKB steeds lastiger onder de druk van Hoogeveen uit en ontsnapte het toen Twan Reinders de paal raakte. Aan de andere kant gebeurde na een uur hetzelfde met een inzet van Jordy van Zandwijk. Halverwege de tweede helft trok Hoogeveen de stand alsnog gelijk. Sander van Veen ronde een voorzet van Ruben de Haas met het hoofd af.

In de slotfase kreeg Jan ten Cate zijn tweede gele kaart en was het nog even billenknijpen voor Hoogeveen toen doelman Slot met moeite een inzet van Jordy van Zandwijk op de doellijn wist te keren. Verslag, samenvatting + reacties: Gerjo Stegeman – Foto’s: Albert Stegeman