Algemeen

RSG Wolfsbos Hoogeveen Open Dag

RSG Wolfbos Hoogeveen Open Dag

Hoogeveen- RSG had op 7 oktober Open Dag waar waar leerlingen van groep 7/8 met hun ouders van harte welkom waren om te komen kijken, sfeer proeven, kennismaken en zich te laten informeren over de stap van de basisschool naar het voortgezet onderwijs op RSG Wolfsbos.

De school pakte uit, alle leerlingen en ouders werden enthousiast welkom geheten door de leerlingen alsook de docenten van het RSG Wolfsbos. Ze mochten van alles proberen, creatief bezig zijn, leuke proefjes doen, gesprekken aan gaan met leerkrachten en natuurlijk niet te vergeten de innerlijke mens werd niet vergeten, want er werd getrakteerd op een lekker warme beker chocomelk met slagroom met een lekker broodje warm vlees of zelf gemaakt poffertjes.
Kenmerkend van deze school is de gemoedelijk sfeer tussen de docenten en de leerlingen, leerlingen vinden op het RSG Wolfbos een veilige plek, waar ze zichzelf kunnen en mogen zijn.
Communicatie staat hoog in vaandel, niet alleen werken en leren, maar ook de persoonlijke ontwikkeling van de leerling, “hoe het met de leerling gaat” staat centraal.

Ook wordt er veel aandacht geven aan dyslexie, RSG Wolfsbos bieden deze kinderen een helpende hand, zodat de kinderen met dyslexie worden gestimuleerd op een fijne en leerzame en toegankelijke manier om te lezen met de behorende hulpmiddelen en lesmateriaal speciaal op de leerlingen met dyslexie samengesteld.

Weerbaarheid is ook een belangenrijk onderdeel van het RSG Wolfbos, waarin pesten centraal staat, maar ook “hoe kan ik voor mijzelf opkomen”, en “De Gouden Communicatie regels.”

Sinds april 2015 verzorgt de afdeling Internationale Schakelklas (ISK) van Wolfsbos onderwijs aan anderstalige jongeren in de leeftijd van 12 tot en met 19 jaar. Het aantal leerlingen varieert tussen 60 en 100 leerlingen, verdeeld over diverse klassen. De school vindt het belangrijk om ook deze groep leerlingen een leeromgeving te bieden, waarin ze zich optimaal kunnen ontwikkelen. Uitgangspunten hierbij zijn: veiligheid, respect, rust, structuur en onderwijs op maat.

RSG Wolfsbos in Hoogeveen staat voor openbaar voortgezet onderwijs, van praktijkonderwijs tot en met vwo. Goed onderwijs zit niet in gebouwen, maar in mensen. Dat typeert ons. Leerlingen kunnen verwachten dat wij nieuwsgierig zijn naar wie ze zijn en wat ze kunnen. Dat we uitgaan van hun mogelijkheden, want daar zit hun kracht. En dat we samen met hen werken aan hun toekomst.

Foto’s Paula Bansema

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen