Supermarkt in De Weide gesloten in het onderzoek naar de dood van Jihad Jafo

Hoogeveen – Op donderdag 6 oktober worden meerdere panden doorzocht door het rechercheteam dat de gewelddadige dood van Jihad Jafo uit Enschede onderzoekt.

Een supermarkt  (geen AH of Coop) aan De Weide in Hoogeveen zal door deze doorzoeking tot en met zaterdag niet open zijn. De doorzoekingen zijn onderdeel van het onderzoek naar de dood van Jihad Jafo en zijn gericht op het veilig stellen van sporen.

Op dit moment kunnen er geen nadere mededelingen gedaan worden door de politie. In het programma Opsporing Verzocht van dinsdag 11 oktober zal over dit misdrijf meer informatie worden verstrekt.

Zondagmiddag 22 mei werd in het kanaal Almelo – De Haandrik het lichaam van de vermiste Jihad Jafo gevonden. Jihad werd sinds 6 december 2021 vanuit Enschede vermist.

Rond 19.30 uur die avond werd hij door een vriend opgehaald. Kort daarna zou de toen 32-jarige Jihad bij de rotonde aan de Euregio en Sleutelweg zijn uitgestapt omdat hij iemand zag die hij wilde spreken.

Sindsdien heeft niemand meer iets van vernomen. Het laatste teken van leven komt van diezelfde avond 6 december uit Den Ham. Uit onderzoek van telefoongegevens is duidelijk geworden dat zijn telefoon die avond in het Overijsselse dorp was.

Het lijkt erop dat hij bezig was met het organiseren van een drugstransport. Er is een kans dat hij hierbij in de problemen is gekomen die hem uiteindelijk fataal zijn geworden.

Op 11 januari en 24 mei werd er in het opsporingsprogramma Opsporing Verzocht aandacht besteed aan de dood van Jihad. Omdat het laatste teken van leven uit Den Ham komt, heeft het onderzoeksteam de inwoners van Den Ham dinsdag 24 mei een SMS gestuurd om de uitzending van Opsporing Verzocht onder de aandacht te brengen. De uitzending heeft meerdere tips opgeleverd, maar heeft helaas nog niet geleid tot de oplossing van deze zaak.

Opsporing Verzocht 11 oktober 2022

Uit onderzoek is gebleken dat Jihad door een misdrijf om het leven is gekomen. Op dinsdag 11 oktober wordt er opnieuw aandacht aan de zaak besteed in Opsporing Verzocht en vragen we opnieuw de hulp van de kijker.

 

Foto:Paula Bansema

Video: Meternieuws

Deel dit bericht!

Geef een antwoord