Algemeen

Ontmoetingen in Hoogeveen Samen tegen Eenzaamheid

Ontmoetingen in Hoogeveen Samen tegen Eenzaamheid

Hoogeveen-Stichting Welzijnswerk Hoogeveen (SWW) neemt het voortouw in de strijd tegen eenzaamheid onder ouderen, in het kader van Een tegen Eenzaamheid. De Ontmoetingen op diverse plekken in Hoogeveen waren er al, en daar komen er nog een paar bij. De ouderen opbouwwerkers spreken dan ook graag van ‘samen tegen eenzaamheid’.

Ontmoetingen: tijd voor gezelligheid

Bij de wekelijke Ontmoetingen op verschillende locaties is er ruimte voor nieuwe deelnemers.
Zij zijn welkom om een keertje proef te draaien op een plek in de buurt. Op maandag is er een Ontmoeting in De Weideblik, op dinsdag in Het Knooppunt en d’Olde Bieb, op woensdag in Buurtgebouw Het Oor en op donderdag in het DES-gebouw. Op vrijdag is er een Ontmoeting in De Magneet en in De Opsteker in Nieuwlande.

En op vrijdag is er een nieuwe Ontmoeting, in het centrum, bij bijzonder Brasserie Van Eigen Deeg, Hoofdstraat 80 in Hoogeveen. Vanaf 10 uur zijn ouderen die dat leuk vinden welkom. De kosten voor de consumpties zijn voor eigen rekening en het is mogelijk om te lunchen op deze locatie. Er is een wisselend programma dat maandelijks terugkomt: iedere eerste vrijdag van de maand is er aandacht voor kunst en cultuur, de tweede vrijdag staat bewegen op het programma, de derde vrijdag van de maand is er dammen met Fitter Brein en maandelijks op de laatste vrijdag is het thema 60+, ouder worden, wat nu?

Ontmoetingen voor mantelzorgers

De mantelzorgondersteuners van SWW ondersteunen mantelzorgers, geven advies en voorlichting, bieden een luisterend oor en helpen met het aanvragen van voorzieningen. Twee van hen, Claudia Torn en Tsehay van de Beek, organiseren speciale ontmoetingen voor mantelzorgers. Deze zijn op dinsdag in De Magneet en op woensdag in Buurtgebouw Het Oor. Zij willen daar graag een plek creëren waar de (ex)mantelzorgers samen kunnen komen om hun ervaringen te delen. De Ontmoetingen zijn gericht op ontspanning en gezelligheid en vinden wekelijks plaats. Er wordt een lunch aangeboden.

Voor meer info over de Ontmoetingen, neem contact op met Stichting Welzijnswerk op tel. 0528 278 855.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen