Algemeen

Feestelijke opening Kinderboekenweek in Park Dwingeland en Steenbergerpark

Feestelijke opening Kinderboekenweek in Park Dwingeland en Steenbergerpark

Hoogeveen – Van 5 t/m 16 oktober is het weer Kinderboekenweek! Het thema is dit jaar Gi-ga-groen. Op woensdagmiddag 5 oktober wordt de Kinderboekenweek feestelijk geopend. Dit jaar gebeurt dat niet in de Bibliotheek maar in het Steenbergerpark en park Dwingeland!

Alle kinderen van 4 t/m 12 jaar zijn van harte welkom in beide parken. De kinderen kunnen luisteren naar de verhalen van diverse voorlezers of een verhalenpuzzel oplossen. In samenwerking met het IVN zijn er bovendien heel veel leuke natuuractiviteiten.

Tijd en locatie

De activiteiten zijn van 10.00 tot 12.00 en van 14.30 tot 16.30 uur in het Steenbergerpark (locatie IVN) en in Park Dwingeland. Op beide locaties zijn er twee verschillende programma’s!

Vooraf aanmelden is niet nodig!

Kinderboekenweek 2022 

Het thema van de Kinderboekenweek 2022 is: Gi-ga-groen. Kinderboeken rondom dieren en natuur staan dus centraal. Andy Griffiths schreef het kinderboekenweekgeschenk dit jaar. Samen met Terry Denton is hij bekend van de populaire De waanzinnige boomhut–reeks. De titel van het geschenk is dan ook niet heel verrassend Waanzinnige boomhutverhalen: over toen het Stoel-In-Je-Neusdag was en andere waanzinnige gebeurtenissen. Het Prentenboek van de Kinderboekenweek 2022 werd gemaakt door illustrator Marije Tolman.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen