Sport

Joas Dekker valt meteen in de prijzen

Joas Dekker valt meteen in de prijzen

Hoogeveen – Het schaakseizoen is nu echt begonnen. Zaterdag was weer het eerste Grand Prix-toernooi voor de jeugd. De spelers van Schaakclub Hoogeveen deden het goed. Vooral Joas Dekker viel op met een derde plaats in zijn groep.

Joas kwam op het eind van vorig seizoen zomaar binnenlopen op de schaakclub. Hij bleek meteen over veel talent te beschikken. Daarom werd hij ook gevraagd voor een teamschaaktoernooi. Mede door zijn prestaties plaatste het team zich voor de halve finale van het NK. Zaterdag speelde Joas zijn eerste individuele toernooi. Door zijn goede prestaties eerder, werd hij in een sterke groep ingedeeld. Dat deerde Joas niet. Met enige regelmaat wist hij een tegenstander te verschalken en zo een derde plek in de wacht te slepen. Met wat meer toernooi-ervaring had er misschien zelfs meer ingezeten.

Hugo Roeten en Besher Mousa vielen deze keer niet in de prijzen, maar lieten wel zien in de zomer veel bijgeleerd te hebben. Zo wist Hugo een partij met een schitterend tactisch trucje te winnen. Besher wilde vroeger weleens te snel zetten, maar dat heeft hij overduidelijk afgeleerd. Hij verloor zaterdag zelf driemaal omdat zijn bedenktijd op was. Hij stond telkens wel gewonnen. Wanneer Besher ook nog leert met weinig bedenktijd toch sneller te zetten, gaat hij deze partijen ook nog winnen.

 

 

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: