Noordscheschut ten onder tegen WHC

Afgelopen zaterdag heeft Noordscheschut de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe voetbalseizoen, thuis tegen WHC, met 0 – 2 verloren. In een slordige wedstrijd waren de bezoekers uiterst effectief en straften tot tweemaal toe een fout genadeloos af.

Onder druilerige omstandigheden stonden beide teams aan de aftrap op sportpark De Meulewieke. Noordscheschut zonder hoofdtrainer Berry Zandink, die vanwege een coronabesmetting noodgedwongen thuis moest blijven. Ook topschutters Nick Koster en Rijnald Vos waren niet van de partij.

Op een vochtige grasmat ging Noordscheschut gretig van start. De opponent uit Wezep werd vroeg onder druk gezet. In de 8e minuut was de thuisploeg dicht bij de openingstreffer. Ramon Brakel vond Danny Kiekebelt, die op zijn beurt Mees Vos de diepte instuurde. Vos kwam oog in oog met de keeper maar zag zijn inzet van dichtbij in de korte hoek worden gekeerd. Enkele minuten later verdween een inzet van Kiekebelt over het vijandige doel.

WHC voetbalde makkelijker, maar waren tot dan toe nauwelijks dreigend voor het doel van Roy Boertien verschenen. De eerste de beste keer dat dat wel gebeurde, was het ook meteen raak. In de 17e minuut werd tot driemaal toe balverlies geleden door de thuisclub. Een aanvaller van WHC kreeg het leer op een presenteerblaadje, omspeelde Boertien en werkte de bal in het lege doel.

Hierna golfde het spel op en neer, zonder dat beide teams iets noemenswaardigs creëerden. Jos Kroezen was dichtbij een treffer. Maar zijn inzet van dichtbij verdween over, en Kroezen bleek nadien ook buitenspel te staan. Enkele minuten later werd een voorzet vanaf de linkerflank overduidelijk beroerd met de onderarm. De scheidsrechter van dienst vond het echter niet voldoende voor een strafschop.

De tweede helft ging Noordscheschut naarstig op jacht naar de gelijkmaker. Een schot van Brakel verdween langs de verkeerde kant van de paal. Na een klein uur spelen waren de bezoekers er andermaal als de kippen bij om een fout af te straffen. Een matige inworp werd eenvoudig onderschept en vanaf dertig meter over een kansloze Boertien heen geschoten, 0 – 2.

Na deze domper werd de moegestreden Damian Smand vervangen door Danny Bouwman. Noordscheschut probeerde de aansluitingstreffer te forceren, maar er ging deze middag te veel mis. Passes werden vroegtijdig onderschept of misten precisie. WHC liet ook nauwelijks iets zien, de neutrale toeschouwer werd niet verwend.

Bij de mogelijkheden die de thuisploeg nog wel kreeg, was het steeds net niet. Een tweetal goede voorzetten van Robin Sikken kon niet worden binnen gekopt door Kroezen en Vos. En ook de geheel vrijstaande Bouwman wist na een scherp aangesneden corner van Brakel het speeltuig niet binnen te koppen. Aan de andere zijde redde Sikken een inzet van de doellijn, na één van de spaarzame, maar razendsnelle uitvallen van de bezoekers.

Een valse start voor Noordscheschut, maar men was vanmiddag niet bij machte om WHC op de knieën te krijgen. De bezoekers speelden ook niet groots, maar waren simpelweg effectiever. Volgende week speelt Noordscheschut de uitwedstrijd tegen DOS Kampen.