Dames Hollandscheveld onderuit tegen Vitesse

Hollandscheveld- Nu de bekerwedstrijden achter de rug zijn, kunnen de dames van Hollandscheveld zich focussen op de competitie. Vorig seizoen wisten de Oranje-Zwarte dames door een vliegende start van de competitie zich te plaatsen voor de nacompetitie. Of dat ook dit seizoen weer mogelijk is, zal moeten blijken, maar het zal geen gemakkelijke opgave worden.

De eerste wedstrijd van het seizoen is een uitwedstrijd tegen Vitesse’63. Beide ploegen kennen elkaar nog uit de periode dat ze in de eerste klasse speelden. Waar Hollandscheveld een paar jaar geleden al een paar stappen terug heeft gezet, heeft nu ook Vitesse een stap terug gemaakt nadat zij negen speelsters zijn kwijt geraakt. Nu staat deze wedstrijd dus weer opnieuw op het programma, ditmaal in de derde klasse. Hoe de thuisploeg er nu voor staat zal de komende tijd moeten blijken. In het bekertoernooi hebben ze echter 2 overwinningen door weten te dringen naar de volgende ronde. Hollandscheveld heeft het bekertoernooi echter met weinig succes afgesloten. Op voorhand lijkt Vitesse daarom de favoriet in dit duel.

De ploeg van Henry Strijker wist echter goed aan de wedstrijd te beginnen, binnen vijf minuten had Janine Robben al twee hele grote kansen gekregen om de score te openen. Eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat Vitesse het betere veldspel wist te tentoonstellen, maar qua kansenverhouding was Hollandscheveld de betere van de twee ploegen. Vooral in de 33e minuut leek Hollandscheveld de 0-1 op het scorebord te zetten. De poging van Janine belandde echter op de lat. In de tweede helft wist Vitesse meer druk op Hollandscheveld te zetten. Hoewel Shanya Koster nog dichtbij een mooie kopgoal was, namen de kansen voor de Oranje ploeg af, terwijl de thuisploeg steeds meer kansen kregen. Het was op dat moment wel duidelijk dat de ploeg die het eerst tot scoren zou komen, ook als winnaars van het veld zouden stappen. En toen in de 59e minuut Vitesse ook daadwerkelijk op 1-0 kwam te staan was dat ook wat exact wat gebeurde. Doordat Hollandscheveld nu moest komen, kwam er ook wat meer ruimte voor Vitesse om te voetballen en die ruimte wisten ze goed te benutten en daardoor wisten ze uit te lopen tot een 3-0 overwinning.