Sport

Valse start voor SCN tegen SVBO

SCN heeft zichzelf een slechte dienst bewezen door haar eerste competitieduel met 2-5 te verliezen van SVBO. Grote man aan de kant van de Emmenaren was spits Stan Wolbers die met vier treffers SCN op de pijnbank legde. 

SCN begon in eigen huis uitermate onzorgvuldig aan het duel en gaf veel ruimte weg in de omschakeling. Het duurde dan ook niet lang voordat de bezoekers de eerste kansen kregen. Zo kreeg Stan Wolbers in de tweede minuut al een uitgelezen mogelijkheid om de openingstreffer te maken, maar zijn inzet werd door verdediger Lars Guichelaar van de lijn gehaald. Twee minuten later kreeg SVBO haar tweede kans en nu was het wel raak. Linksbuiten John Grummel ontving de bal van een ploeggenoot, passeerde zijn directe tegenstander en schoot vervolgens in de lange hoek zuiver raak. In de 31e minuut slaagde SVBO er opnieuw in om toe te slaan nadat eerdere pogingen waren mislukt. Na een vlotlopende aanval legde middenvelder Niels Eberhard de bal vanaf de achterlijn terug op spits Wolbers die zijn eerste van de middag maakte, 0-2.

Pas in de 40e minuut liet SCN iets van zichzelf zien in aanvallend opzicht. Na een goede combinatie over de rechterflank werd de doelpoging van Lars Guichelaar gekeerd door Jeroen Walda. Diezelfde Walda zorgde er een minuut later voor dat de thuisploeg vanuit het niets terug in de wedstrijd kwam. Een lange bal van SCN werd volledig verkeerd ingeschat door de doelman waardoor hij onder de bal doorging. Spits Stefan Bruinsma was alert op de situatie en tikte de bal eenvoudig in het lege doel. Hierdoor hield SCN de schade beperkt ondanks dat de ploeg er in de eerste helft nauwelijks aan te pas kwam.

SVBO dankt Wolbers

In het eerste kwartier van de tweede helft leek SCN beter in de wedstrijd te komen. De ploeg ging nauwkeuriger om met het balbezit, maar tot grote kansen leidde dit niet. Het was dan ook SVBO dat opnieuw als eerste tot scoren kwam. Een lange bal van achteruit bracht de razendsnelle Nick Duursma in stelling op de rechterflank. Hij gaf de bal vervolgens voor op Stan Wolbers die met een knappe volley doelman Leon Reitsema kansloos liet, 1-3. In de 65e minuut was het opnieuw raak via een soortgelijke aanvalsopzet. Wolbers nam ditmaal de voorzet aan op de borst en kreeg vervolgens de tijd om zijn hattrick te voltooien.

Via een kopbal van Dave Slomp bracht SCN het verschil even terug tot twee treffers, maar in de 71e minuut vergrootte SVBO de marge weer naar drie. Nadat Wolbers opnieuw doorbrak werd zijn inzet ongelukkig met de hand geblokt door de inglijdende Bryan Marissen. Scheidsrechter Snippe legde de bal op de stip waarna Wolbers met zijn vierde treffer de eindstand op 2-5 bepaalde.

SCN – RWF

Na de terechte nederlaag tegen SVBO krijgt SCN een extra week de tijd om de rug te rechten. Over twee weken speelt de ploeg namelijk haar eerstvolgende wedstrijd thuis tegen RWF.

Verslag: Marco Bruinsma

Geef een reactie