Zeventiende Afrikaloop in Drenthe in de herfstvakantie

Zoekt u een uitdaging? Dan is dit een kans: zeven dagen wandelen in Drenthe. Vier dagen, drie of zelfs één dag mag ook. Voor het zeventiende achtereenvolgende jaar organiseert de Andreas Manna Stichting (AMS) uit Hoogeveen de Afrikaloop. Al jaren komen mensen uit heel Nederland om de sfeer te proeven van dit gezellige en goed georganiseerde wandelevenement.

Al wandelend passeren wandelaars prachtige natuurgebieden, historische plaatsen en oude wandelpaden in Drenthe. Het is de enige zevendaagse georganiseerde wandeltocht in Nederland, dat maakt de Afrikaloop uniek. Dagelijks is er keuze uit 4 etappes van 10, 15, 25 en 35 km. De start en finish is elke dag vanuit een ander dorp of andere plaats. Dit is in, respectievelijk de 7 opeenvolgende plaatsen. De eerste dag in Hoogeveen, daarna vervolgens in De Wijk, Ruinerwold, Uffelte, Beilen, Pesse, Echten.  Het wandelevenement vindt plaats in de herfstvakantie regio noord Nederland van 15 tot met 21 oktober 2022. De Afrikaloop is aangesloten bij de wandelbond SGWB. 

Deelname  

De wandelaar kiest zelf hoeveel dagen wordt gewandeld. Per dag kan men kiezen uit routes van 10, 15, 25 of 35 kilometer. Wanneer de gehele week wordt gewandeld, legt de wandelaar een traject af tussen de 70 en 250 kilometer. Op elke route zijn onderweg pauzeplaatsen met toilet en er is gelegenheid voor een kopje koffie of thee. Ondertussen geniet de wandelaar van de noordelijke gastvrijheid. Bij alles worden de, op dat moment geldende regels betreffende COVID-19 in acht genomen. In verband met deze regels worden er ook dit jaar door de AMS geen overnachtingen in de dorpen verzorgd.  

De gezellige sfeer, de goede verzorging en het enthousiasme van de vrijwilligers zijn onveranderd en zij zien naar u uit.  

Overnachten 

Er is een mogelijkheid om te overnachten. Minicamping Schonewille in Nieuweroord heeft zijn hulp aangeboden. Een plaats van rust, ruimte en veel natuur. De camping ligt niet ver van de startplaatsen waar de Afrikaloop dagelijks begint en eindigt. Tegen een bedrag van € 20,00 per overnachting kunt u een staanplaats boeken, ongeacht het aantal personen. U zorgt zelf voor bijvoorbeeld een caravan, tent of camper. Dit bedrag, evenals het inschrijfgeld voor het wandelen, komt geheel ten goede aan de kinderen in nood in Kenia, waarvoor de Afrikaloop wordt georganiseerd.

De gezellige sfeer, de goede verzorging en het enthousiasme van de vrijwilligers zijn onveranderd en zij zien naar u uit.

Actiedoelen 

Gezelligheid en ontspanning voor de wandelaar is het eerste doel. Een enthousiaste groep vrijwilligers haalt alles uit de kast om het de wandelaars helemaal naar de zin te maken. Daarnaast is de opbrengst van deze actie geheel voor kinderen in Afrika die in nood zijn. Een wandelaar helpt de AMS al door gewoon mee te wandelen. Wandelaars kunnen zich ook laten sponsoren door familie, vrienden of collega’s. Dat is vanzelfsprekend niet verplicht, want het inschrijfgeld komt geheel ten goede aan de ontwikkelingsprojecten van de AMS. Vorig jaar leverde de Afrikaloop ruim negentienduizend euro op!  

Hulp aan straat- en weeskinderen 

De AMS is een particuliere fondswerving organisatie die zich richt op zorg voor kansarme kinderen in Afrika. De AMS heeft geen overheadkosten en werkt uitsluitend met vrijwilligers in Nederland zowel als in Afrika, waardoor opbrengsten van acties geheel ten goede komen aan de kinderen in Afrika. De coördinatoren op het project in Afrika zijn mensen uit het desbetreffende land, die het werk eveneens op vrijwillige basis doen, naast hun dagelijks werk. Het zijn ontwikkelde mensen die zelf ook als wees zijn opgegroeid of op straat hebben geleefd. Ze kennen de cultuur en het klimaat van het land en hebben hun eigen netwerk waaruit ze kunnen putten. Vanwege de komst van de projecten die de AMS ondersteunt, wordt gewerkt aan het terugdringen van armoede, ziekte en honger. Doordat kinderen goede scholing krijgen en hulp bij de start van een bedrijfje, bouwen ze niet alleen aan hun eigen toekomst, maar ook aan de toekomst van het land.  

 

Informatie 

Op de website van de Andreas Manna Stichting is alle informatie te vinden over de Afrikaloop (www.andreasmanna.org/afrikaloop) en wordt steeds het laatste nieuws vermeld. Deelnemers melden zich aan via de website. Klik op Afrikaloop voor informatie, lees daar de verslagen en bekijk de foto’s van wandelaars die eerder meeliepen. Ook op de facebookpagina van de Afrikaloop kan men alles volgen. Voor aanmeldingen of meer informatie, neemt u contact op met  

Krista Schutte, tel.: 06 29 393 614 of door een mailtje naar: afrikaloop@andreasmanna.org 

Deel dit bericht!

Geef een antwoord