Algemeen

RSG Wolfsbos Festival viert hun 115 jarig bestaan met een knalfeest

RSG Wolfsbos Festival viert hun 115 jarig bestaan met een knalfeest

Hoogeveen – in Hoogeveen Zuid werden we vrolijk verrast met luide muziek, RSG Wolfsbos luide de dag in met een groot knallend feest een groot festival voor hun 1500 leerlingen en docenten, i.v.m. het vieren van hun 115 jarig bestaan.
Wat een gezelligheid, wat een feest en energie iedereen had er zin in er was ook van alles te beleven, het feest was ook fantastisch georganiseerd.
De schoolband bestaande uit leerkrachten gaven een geweldig optreden, de sfeer werd er goed ingezet en de leerlingen konden gedurende de ochtend en de halve middag genieten van allerlei leuke activiteiten waar gretig en met groot plezier aan werd deelgenomen.
Van oude spelletjes zoals ballengooien en sjoelen, tot High Tec spelletjes met de VR bril, uiteraard mocht het “festival schminken” niet voorbij gaan waar de dames gretig gebruik van maakten, en daarna met de selfie robot op de foto gingen….
Van balletje trappen op een groot dartbord, tot sportief boksen tegen elkaar en tegen de boks zakken, en de uitdaging aangingen tegen elkaar tijdens het touwtrekken.
Maar ook de hersenen werden geprikkeld met een super groot schaakspel waar vals werd gespeeld, maar ook heel serieus werd geschaakt, de kinderen en de docenten konden elkaar ook nog eens uitdagen met een serieus potje schaakspel aan tafel.
Ook een een stukje educatief, want leerlingen konden ook kennismaken met het leren lezen en schrijven van de Chinese taal en natuurlijk mag ook het creatieve gedeelte niet ontbreken, er kon geschilderd worden op dakpannen en de mooiste creaties werden gemaakt.
Kortom er was van alles te doen en te beleven en dat niet alleen ook aan de innerlijke mens werd gedacht, heerlijk gezonde fruitbakjes en fruitdrankjes, maar ook een lekker warm brood beenham of hete kip.
En als sluitstuk “Tik Tok Tammo” die de sfeer helemaal er goed inbracht, er werd luidkeels gezongen, de polonaise werd ingezet en iedereen deed vrolijk mee.

Tijdens het festival vertelt een zichtbaar trotse directeur-bestuurder van RSG Wolfsbos: “De afgelopen jaren heeft de school helaas veel activiteiten voor leerlingen en medewerkers moeten annuleren. Dit gegeven gecombineerd met ons 115-jarig bestaan maakt dat wij het nu tijd vinden voor een groot gezamenlijk feest: Het festival RSG Wolfsbos”. Robin Steenbergen, docent en één van de organisatoren van het festival, komt erbij staan en vertelt enthousiast verder: “Je ziet de leerlingen en medewerkers genieten in een ontspannen sfeer. Het festival verbindt en dat is precies onze bedoeling. Dat hebben we echt enorm gemist de afgelopen jaren maar we maken het nu dubbel en dwars goed.

“Robin Steenbergen, docent en één van de organisatoren van het festival, komt erbij staan en vertelt enthousiast verder: “Je ziet de leerlingen en medewerkers genieten in een ontspannen sfeer. Het festival verbindt en dat is precies onze bedoeling. Dat hebben we echt enorm gemist de afgelopen jaren maar we maken het nu dubbel en dwars goed. Kijk, de stormbaan is enorm populair en ook bij het laser gamen, touwtrekken en spijkerbroek hangen is het gezellig druk. We hebben een geweldig muziekprogramma met optredens van onze schoolband ‘De Lekker Boeijuh Show’, de beroemde TikTok Tammo en een DJ”.

Dat onze school dit organiseert is echt top! Dit festival mag wat ons betreft wel een jaarlijks terugkerend feestje worden”. Een mooier compliment kan de organisatie zich niet wensen en wie weet komt er in 2023 wel een 2de editie van het RSG Wolfsbos Festival.

Voor meer foto’s van het festival klik op de volgende link van onze medewerker https://www.facebook.com/paulabansema

Foto’s Paula Bansema

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: