Sport

Hoogeveen zondag op jacht naar revanche tegen VOC

In drie minuten tijd drie tegentreffers incasseren. De huidige spelersgroep ging ermee de geschiedenisboeken in van de club. Het leidde tot een kansloze middag in Den Haag, waar uiteindelijk met twee treffers in de tweede helft de eindstand nog een enigszins dragelijker gezicht kreeg: 4-2. Zondag zal de ploeg van trainer Nico Haak ongetwijfeld uit zijn op revanche.

Tot zondag heerste er vooral tevredenheid over de defensieve prestaties. Tijdens de eerste twee wedstrijden werd immers de nul gehouden, maar werd er weinig gecreëerd. Als er dan individuele fouten worden gemaakt zoals zondag valt daar bijna niet tegen te voetballen. Een droomstart zoals tijdens de afgelopen seizoenen zit er dan ook niet in.

VOC startte uitstekend aan de competitie door op de openingsdag met 1-3 te winnen bij Be Quick 1887. De twee wedstrijden die volgden tegen HBS en VKW werden echter verloren. De Rotterdammers hebben dus ook iets recht te zetten. De verwachtingen waren dit seizoen ook wat hoger, aangezien oud-prof Thomas Verhaar deze zomer de selectie kwam versterken. Hierdoor zijn de gebroeders Thomas, Felix en Wessel herenigd.

Bij VOC worden twee sporten beoefend. In de wintermaanden (september tot en met april) is dit voetbal en in de zomermaanden (mei tot en met augustus) cricket. Bij laatstgenoemde sport behoort men tot de top van Europa.

De wedstrijd tegen VOC is de laatste op de huidige kunstgrasmat. Het veld wordt vanaf maandag vervangen. Iets wat de prestaties en fitheid van de spelers ook nog wel eens ten goede kan komen. Het trainen en spelen op het huidige veld is een enorme belasting gebleken voor de spelers.

Afgelopen seizoen won Hoogeveen thuis overtuigend met 6-0 van de Rotterdammers. In Rotterdam werd het toen 0-2.

Beide ploegen trappen zondag om 14.00 uur af.

De wedstrijd is ook live te volgen via Hoogeveen TV. De uitzending begint om 13.45 uur met een voorbeschouwing met beide trainers. ’s Avonds zijn er via Hoogeveen TV tevens een samenvatting en reacties van beide partijen te zien. Hoogeveen TV kun je vinden via het YouTube-kanaal Hoogeveen TV. Hieronder de link naar de wedstrijd van zondag. Het is handig om je (gratis) te abonneren op Hoogeveen TV, zodat je meldingen kunt krijgen over bijvoorbeeld het moment waarop een uitzending begint of als er samenvattingen/reacties zijn geplaatst.

 

Hoogeveen zaterdag speelt thuis het 3e bekerduel tegen Beilen zaterdag. Van dit duel zijn zaterdagavond de samenvatting en reacties te zien.  (Foto: Martin van Dijk

Geef een reactie