Zakelijk

Kinder-Koeboek uit Drenthe schaatst naar Canada

Geen gewone koe,

een koe met schaatsen aan.

Ze was op zoek.

 

Simpele zinnen, beeldende zinnen met humor zoals een kinderboek hoort te zijn, zegt schrijfster Delia Bremer. “Dit kinderboek is om voor te lezen aan de kleinsten en voor de jongsten die beginnen met lezen.” De inspiratie voor het boek kreeg Bremer al in 2000. Het begin van het boek is letterlijk ontstaan op de bank, tijdens een gesprekje tussen mij en mijn zoon toen 6 jaar oud. De koe in het verhaal is op zoek naar hard ijs, onderweg beleefd ze allerlei avonturen. De illustraties heeft Bremer zelf gemaakt en zijn nog in te kleuren want dit kinderboek is ook een kleurboek. Daardoor wordt het boekje nog unieker en echt van het kind zelf.  Het gerecyclede papier accepteert alle kleuren van potloden en stiften.

 

Jan Kruis in een koeienstal.

In 2000 werd de 1ste druk van het kinderboek overhandigd aan schrijver/striptekenaar Jan Kruis. De presentatie was toepasselijk in een koeienstal bij boer Benning in Zuidwolde met leerlingen van de Chr. Basisschool de Hoeksteen. De kinderboeken die in eigenbeheer destijds zijn uitgegeven waren in 3 maanden uitverkocht. Nu na 12 jaar kwam de vraag binnen de familie of het kinderboek nog verkrijgbaar was.” Mijn nichten en neven willen het nu graag aan hun eigen kinderen voorlezen. Vandaar de 2de druk”, vertelt de schrijfster.

 

Canada was een per ongelijk gelukje.

Hoogevener Bastiaan Lovers, die sinds twee jaar in Canada woont, verzorgt de website van Bremer al voordat hij naar Canada emigreerde. “Ik wist niet beter dan dat hij de liefde miste maar dat hij een onlinewinkel ging starten met Nederlandse spullen en lekkernijen begreep ik pas na een jaar” lacht Bremer.

 

Derde kinderboek.

Lovers verkoopt het kinderboek nu in zijn winkel en verwacht er veel van.

Al zes exemplaren zijn over de toonbank gegaan. „Ik denk dat ze heel hard gaan”, vertelt Lovers. ,,In de jaren vijftig zijn veel Nederlanders geëmigreerd naar Canada en er zijn nu veel oud-Nederlanders die hun kinderen en kleinkinderen de Nederlandse taal en cultuur willen bijbrengen. Je moet daar natuurlijk vroeg mee beginnen en daar sluit het boek goed bij aan”. Dit boek loopt goed en het kippenboek van Bremer ligt bij de drukker en dat boek gaat ook verkocht worden in Canada. Bremer is al druk bezig met het derde kinderboek, over een schaap dat op zoek gaat.

 

De kinderboeken zijn verkrijgbaar via de site www.delibre.nl in Nederland en in Canada via

https://dutchgroceries.ca/products/delia-bremer-koe-kinderboek

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: