Politiek

CDA Hoogeveen krijgt nieuwe fractievoorzitter

Femke Koekoek wordt de nieuwe fractievoorzitter van CDA Hoogeveen. Annette Jansen-Brandsema, voormalig lijsttrekker en raadslid keert na een langdurig ziekteverlof weer terug in de raad. Direct na de gemeenteraadsverkiezingen afgelopen maart viel Jansen uit met ernstige gezondheidsklachten. Omwille van haar huidige gezondheidssituatie, keert zij terug als raadslid en niet als fractievoorzitter zoals de bedoeling was.

In maart kreeg Jansen te horen dat ze een hartspierziekte heeft en volgde een lange periode van behandeling en onderzoek. Gelukkig gaat het herstel voorspoedig en kan zij gefaseerd haar werkzaamheden weer oppakken. “Ik ben blij terug te zijn in de fractie en de raad. Ik ga mij bij CDA Hoogeveen als raadslid en woordvoerder de komende jaren vooral inzetten voor en met de oudere inwoners in onze gemeente en het onderwijs. Daar heb ik veel zin in.”

Fractievoorzitterschap

Het afgelopen half jaar werd het  fractievoorzitterschap waargenomen door Haaije Feenstra. Arnold de Weerd nam tijdelijk plaats in de raad.  ”Dat vroeg snel schakelen en veel flexibiliteit en daar wil ik deze collega’s heel erg voor bedanken”, aldus Annette Jansen.

De fractie heeft unaniem Femke Koekoek als nieuwe fractievoorzitter gekozen. Femke heeft veel ervaring in de lokale politiek. Eerder was zij in Amersfoort raadslid en griffier in meerdere gemeenten. Annette Jansen: “De fractie heeft er alle vertrouwen in dat Femke als nieuwe fractievoorzitter deze rol op een goede manier en met veel enthousiasme gaat vervullen”.

Zelf geeft Femke hierover aan: ”Ik woon nu met plezier een aantal jaren in Hoogeveen en ik leer de gemeente steeds beter kennen. Graag kom ik met inwoners in gesprek om te weten wat er speelt en wat er nog meer te ontdekken valt in Hoogeveen. Als fractie blijven we ons inzetten voor een sociaal Hoogeveen waar het normaal is dat we naar elkaar omzien en waar de lasten voor onze inwoners beperkt worden.”

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: