Algemeen

Mevr Kraker-Lomeijer viert haar 100ste verjaardag

Hoogeveen-Burgemeester Karel Loohuis bracht de jarige een bezoek om haar namens het college te feliciteren met dit heuglijke feit

Corrie de Kraker-Lomeijer 6 september 1922-6 september 2022, 100 jaar oud.
Zij werd geboren in Nieuw-Hellevoet als de oudste van 3 dochters. Zij is de enige nog in levende zus.
Ze verhuist naar Zeeland met haar ouders en zussen. Ze gaan in Vlissingen wonen waar haar vader werkzaam zal zijn op scheepswerf  “de Schelde”.
In Vlissingen leert ze Cornelis de Kraker kennen met wie ze later zal trouwen en haar leven zal delen.
Tijdens de 2e wereldoorlog duikt ze onder en werkt in een boerengezin in Berg Ambacht.
In 1947 treden ze in het huwelijk en een jaar later vertrekt ze naar Hoogeveen waar haar echtgenoot al een jaar werkzaam is als leraar aan de LTS.
Zij gaat zich hier inzetten voor kerk, staat en maatschappij, zoals Gezinszorg, waar ze meer dan 30 jaar o.a. bestuurslid is en leerlingen de beginselen van het huishouden bijbrengt. Ze begeleidt ook een evangelische vrouwenclub die vanuit de Gereformeerde Kerk opereert. Deze club doet aan bijbelstudie en op creatief gebied is zij een ster om steeds weer wat nieuws te bedenken waarmee na de pauze de tijd wordt ingevuld. Ook binnen de kerkmuren weten ze haar te vinden, onder andere voor het Nederlands Bijbel Genootschap, waar ze regelmatig een boekentafel vult en het uitgestalde verkoopt.
Voor de vele jaren waarin zij allerhande vrijwilligerswerk heeft gedaan, wordt ze koninklijk onderscheiden tot haar grote verrassing.
Dit verhaal kan ik schrijven daar ik haar leerde kennen toen ik 14 jaar oud was. Ik kwam tegenover hen te wonen vanuit het kindertehuis in Doorn. 0p 19-jarige leeftijd kwam ik voorgoed bij hen te wonen vanuit het pleeggezin. Ze waren toen verhuisd van de Wethouder Robaardstraat naar de Kievit.
Ze is creatief en heeft groene vingers, daarom zijn ze samen al vele jaren lid van Groei en Bloei, nu zelfs erelid. Deze 2 vaardigheden mondden uit in jarenlang Bloemschikken en ze gaat naar de top in de provinciale en landelijke wedstrijden, ze valt regelmatig regelmatig in de prijzen. Het is haar lust en haar leven.
Begin 2000 verhuist ze naar de Roerdomplaan waar ze heeft genoten van het tegenover de kerk wonen, haar fijne huis en tuin en lieve buren.
Nu woont ze sinds begin juli in de Westerkim wat nog even wennen is.
100 jaar, een eeuw oud, wat maakt een mens mee, het is een eeuw waarin ze veel heeft zien veranderen en zelfs nog geleerd heeft op de computer te werken.
Ze is bovenal dankbaar dat ze deze bijzondere leeftijd heeft mogen bereiken.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen