Nicole de Vries krabbelt terug naar tweede plek

Hoogeveen – Het Nederlands kampioenschap dammen voor vrouwen is alweer op de helft van het toernooi. Inmiddels zijn er vijf rondes gespeeld van de in totaal negen. Zondag is de laatste ronde. Luise Gabbert uit Bennekom neemt stout de leiding. Ze wordt achtervolgd door de Hoogeveense Nicole de Vries en Laura Timmerman uit Amersfoort. De B-groep is vandaag afgelopen. De Hoogeveense Elise Schouten staat in de voorlaatste ronde aan de leiding.

De Vries begon stroef aan het toernooi met een gelukkige remise tegen Munkhtuya Nasanbayar uit Leeuwarden. Daarnaast speelde zij ook een sterke partij tegen haar clubgenote Lisa Scholtens, maar wist het niet af te ronden. De derde ronde was extra zuur, want toen verloor ze  van de talentvolle Tanya-Marie Cnossen uit Eindhoven. De Hoogeveense moest even haar teleurstellingen verwerken, maar kwam in de vierde en vijfde ronde sterk terug. Ze boekte in vierde ronde een makkelijke combinatie overwinning op Sarah Rijgersberg uit Rijswijk. Gisteren wist ze een tweede zege achter haar naam te zetten door op strategische wijze de aanval van Jacqueline Schouten uit Velserbroek. De organisator-speelster staat nu op een mooie tweede plaats met zes punten.

Scholtens heeft het nog moeilijk en staat op een gemiddelde score van vijf punten. Ze verloor van de viervoudige Nederlands kampioene Vitalia Doumesh uit Alkmaar, maar herstelde zich wel met een knappe remise tegen Timmerman. Scholtens counterde sterk terug en leek nog goede kansen te hebben op de overwinning. Toch kon haar tegenstandster nog net een remise-gaatje vinden.

In de B-groep gaat de Hoogeveense Schouten aan de leiding met zeven punten. Ze boekte drie mooie overwinningen op Poepjes-Koopman, Nicole Schouten en Rosanne Steenblik. Tegen clubgenote Charell Schuller werd de vrede getekend na een strijdvolle partij. Vandaag speelt zij de finale tegen de nummer twee: Barbara Graas. Schouten heeft genoeg aan een remise om de titel binnen te halen. Er staat veel op het spel, want de winnaar mag meedoen aan de finale van 2023 dat ook in Hoogeveen wordt gehouden.

Alle partijen zijn live te volgen op de website nkv2022.kndb.nl. De partijen worden ook voorzien van commentaar door de Hoogeveense dammers Rick Hakvoort en Nick Waterink. Laatst genoemde wordt afgelost door Steven den Hollander. Ook is het mogelijk om een gratis bezoek te brengen aan de topdamsters. Het toernooi wordt gehouden in Het Klooster aan de brinkstraat.

Op de foto: Nicole de Vries

Foto gemaakt door: Jasmijn Scholtens.

Verslag: Zainal Palmans

 

Deel dit bericht!

Geef een antwoord