Sport

Pepijn Diphoorn 2de van Noord Nederland Judo

De 11 jarige Hoogevener Pepijn Diphoorn (links op de foto) is afgelopen zaterdag 2de geworden  op de Noord Nederlandse Kampioenschappen judo in Oude Pekela.
Pepijn Diphoorn uitkomend voor Judoschool Assen moest 3 wedstrijden spelen op dit toernooi.
De eerste wedstrijd hing de overwinning in de lucht. Gooide de tegenstander een paar keer op de mat, maar kon zijn actie niet goed afmaken. Op een gegeven moment kwam Pepijn in onbalans en werd naar de grond gewerkt en verloor deze wedstrijd met een Ipon ( 10 punten ).
Met het 1ste verlies in zijn achterhoofd begon Pepijn aan zijn 2de duel. Wetende dat hij vanaf nu alles moest winnen om toch nog kans te maken. Ook in deze wedstrijd had Pepijn de overhand en gooide zijn tegenstander over de schouder naar de grond. En won deze met een Ipon.
Het zelfvertrouwen was weer terug en zat weer helemaal in zijn bubbel. Ook in het derde Duel moest hij er hard aan trekken, ze waren behoorlijk gewaagd aan elkaar. Na vele grond gevechten stonden ze voor de laatste keer tegen over elkaar om nog 1 keer een aanval in te zetten. Maar deze keer leek het in het nadeel van Pepijn. De tegenstander zette een worp in om zo Pepijn over zijn schouder te gooien. Maar op miraculeuze wijze nam Pepijn de aanval over en had de tegenstander klem op de grond en won hierdoor met wederom een Ipon.
Al met al is hij dik tevreden met het resultaat, en kijkt met vol vertrouwen het volgende toernooi tegemoet.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: