Plooibaar textiel &  dagelijkse belevenissen in Oostindische inkt

Hoogeveen – In de maand april hangt in expositie ruimte van De Tamboer werk van Janny Smit en Henk Pompstra.

 

Henk Pompstra

Tekeningen in Oostindische inkt
Pompstra heeft in 2018 en 2020 ieder dag een tekening van aquarel en Oostindische inkt gemaakt op klein formaat. Zo heeft hij voor ieder maand een lijst die dan zo’n 30/31 aquareltekeningen bevat. Zijn werk gaat over situaties die hij dagelijks beleeft.
Henk Pompstra is opgeleid aan de Academie Minerva in Groningen.

 

 

 


Janny Smit
Plooibaar textiel

Statement: Textiel is plooibaar, beweegt en laat zich vormen en veranderen. Mijn werk met textiel ontwikkelt mee met mij. Ik gebruik textiel op steeds meer verschillende manieren. In  video, collages, en installaties waar het voorheen alléén sculpturen waren.

Janny Smit is in 2015 afgestudeerd aan de NAU, Nieuwe Akademie Utrecht. Het werk ontstaat som spontaan, door een bepaalde kleur of design van een stof, waardoor er een beeld ontstaat in mijn hoofd.
Maar het kan ook ontstaan door een thema, soms verzint Smit deze zelf maar het thema kan ook aangedragen worden door een expositie of een organisatie. Hennie Smit doet dan  onderzoek, speurt in boeken, op het internet en voert gesprekken met sparringpartners, om de essentie van het onderwerp te vangen en dat in beeld om te zetten. Vervolgens zoekt zij daar stoffen en materialen bij.

Het maken van collages, naaiages noemt Janny Smit ze, gaat meer om het zoeken van lijnen en compositie en het maken van vervreemdende , nieuwe afbeeldingen.
Uit haar werk blijkt duidelijk haar fascinatie voor het organische en menselijke, zowel fysiek als psychologisch.

Deel dit bericht!

Geef een antwoord