Algemeen

Internationaal voorleesuurtje in Bibliotheek Hoogeveen

Op woensdagmiddag 2 februari werd in Bibliotheek Hoogeveen een bijzonder voorleesuurtje georganiseerd. Het prentenboek van het jaar ‘Maar eerst ving ik een monster’ werd voorgelezen in het Pools, Arabisch, Turks en Nederlands. Van het prentenboek, gemaakt door Tjibbe Veldkamp en Kees de Boer, zijn miniboekjes in verschillende talen beschikbaar.

Liz van Haalen, educatieconsulent in de Bibliotheek vertelt:” In onze bibliotheek zijn kinderboeken in verschillende talen verkrijgbaar. Uit onderzoek blijkt dat ouders het beste kunnen voorlezen in hun thuistaal. Want het voorlezen en het praten over het boek gaat veel beter in de taal die je vloeiend spreekt. De thuistaal verbindt ouders sterk met hun kind. Ook biedt de taal die vloeiend wordt gesproken een kind een beter ‘raamwerk’ om zijn taal goed te ontwikkelen. Het kind leert al veel woorden en begrippen in een andere taal dan het Nederlands. Straks op school kunnen de geleerde woorden gemakkelijk vervangen worden door de Nederlandse woorden.”

Lief cadeautje voor nieuwe jeugdleden

Peuters en kleuters ontvangen tijdens de Nationale Voorleesdagen een lief welkomstcadeautje als ze lid worden van de Bibliotheek.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: