Gemeente Hoogeveen: Oud & Nieuw in teken Corona

Hoogeveen – Het einde van het jaar 2020 nadert. De coronapandemie zette afgelopen jaar het leven van iedereen op de kop. Traditioneel is de jaarwisseling een reden om feest te vieren. Maar dat kan dit keer niet zoals in andere jaren. Blijf thuis, hou het klein, binnen het eigen gezin, waarbij u maximaal twee gasten kunt uitnodigen. En houd binnen ook anderhalve meter afstand.

Burgemeester Karel Loohuis roept op om de jaarwisseling veilig te houden. Hij benadrukt dat hulpverleners ieders respect en waardering verdienen.
‘Geef hulpverleners de ruimte en toon respect’, zegt hij.

VUURWERKVERBOD

Er is dit jaar een landelijk vuurwerkverbod, omdat de toch al overbelaste ziekenhuizen grote aantallen vuurwerkslachtoffers er niet meer bij kunnen hebben. Vuurkorven en vreugdevuren zijn niet toegestaan. Ze leiden tot samenkomsten, die we ons niet kunnen veroorloven, nu de besmettingscijfers torenhoog blijven. En het toestaan van vuren verhoudt zich ook niet tot de landelijke maatregelen om afstand tot elkaar te houden.

CARBIDSCHIETEN

Komende oudejaarsdag mag er wel geknald worden met carbid, maar er gelden strenge regels vanwege de lockdown. Carbidschieten mag slechts met twee
personen. Publiek mag er niet bij zijn en de activiteit mag niet het karakter krijgen van een evenement; er mag geen vermaak zijn in de vorm van bijvoorbeeld een tent en een tap. Carbidschieten mag alleen op een minimale afstand van 75 meter van woningen, bedrijven en andere bebouwing en de bus waarmee wordt geschoten mag niet meer dan vijftig liter inhoud hebben. Er mag alleen met ballen worden geschoten.

Deel dit bericht!

4 gedachten over “Gemeente Hoogeveen: Oud & Nieuw in teken Corona

 • 31 december 2020 om 07:56
  Permalink

  Zijn we eindelijk van het (zware) vuurwerk af, gaan we met z’n allen aan het carbid. En dan ook nog eens in de bebouwde kom kennelijk, levensgevaarlijk…

  • 31 december 2020 om 10:36
   Permalink

   Denk dat je uitspraak over levensgevaarlijk wel wat overdreven is hoor. En misschien ben je doof maar ik hoor nog echt wel zwaar (illegaal) vuurwerk afgaan.

 • 31 december 2020 om 14:18
  Permalink

  Ik ben zeker niet doof en hoor dat ook. Mijn punt is dat nu mensen met carbid bezig gaan die dat anders niet doen of nog nooit hebben gedaan. Kijk maar eens op youtube wat voor levensgevaarlijke dingen er dan (kunnen) worden uitgehaald. En dat carbidschieten binnen de bebouwde kom mag, is ronduit absurd!

  • 31 december 2020 om 15:22
   Permalink

   Kijk dan ook eens op youtube wat voor levensgevaarlijke dingen er worden uitgehaald met (o.a.) auto’s. Zo kun je wel bezig blijven. Maar als je er last van hebt dan begrijp ik dat het vervelend is dat men toch binnen de bebouwde kom mag knallen. Ik heb er persoonlijk geen last van en vind het een geweldig mooie traditie!

Geef een antwoord