Algemeen

Upgrade vlag Hollandscheveld

Zo’n 25 jaar geleden nam onze dorpsgenoot Bert Duinkerken het initiatief voor een dorpsvlag van Hollandscheveld. Iedere Hollandschevelder zal inmiddels deze vlag kennen want al 25 jaar wappert hij tijdens de feestweek en tal van andere gebeurtenissen aan menig gevel in Hollandscheveld en in een reuzenuitvoering aan de toren van de Hervormde Kerk.

De kleuren blauw en geel in de vlag verwijzen naar het water en het, na de vervening, volop aanwezige zand in ons dorp. De zwarte schop in de vlag is een stilistische afbeelding van de turfschop die als windveer prijkt bovenop de toren van de hervormde kerk.

Na 25 jaar vond Arnold Benjamins, eigenaar van het grafisch ontwerpbureau Uw Vormgever, gevestigd aan het Zuideropgaande, het tijd worden voor een upgrade van de vlag. Dit is natuurlijk gebeurd in nauw overleg met de initiatiefnemer van de vlag Bert Duinkerken, die hieraan zijn volle medewerking verleende.

Het oorspronkelijke ontwerp is aangevuld met aan de bovenkant een strook met de Drentse vlag en aan de onderzijde een strook met de Nederlandse vlag. De afgebeelde veenschop is nu wat meer gedetailleerder, naar voorbeeld van de schop bovenop de toren. En het gele vlak is wat kleiner geworden ten opzichte van
het blauwe gedeelte.

De ‘oude’ vlag is nog steeds in zijn authentieke vorm te koop bij cadeaushop Roseau aan Het Hoekje. De ‘moderne’ uitvoering is te koop bij Arnold Benjamins, Zuideropgaande 18. Bestellen kan via arnoldbenjamins@gmail.com.

 

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: