Haatdragende afbeelding verwijderd van sint/piet slagroomhoorn op instagram

Hoogeveen – Als ondernemer wil je natuurlijk laten zien wat je verkoopt en vooral in deze Sinterklaasperiode. En als jij  als bakker je creativiteit er eens flink op los hebt gelaten en een heerlijke roomhoorn gemaakt hebt die past bij de Sinterklaastijd, wil je dit natuurlijk aan je klanten laten zien. Alleen had je er geen rekening mee gehouden dat een afbeelding van een melk/pure chocolade piet tegenwoordig niet meer mag op facebook en instagram.

De ondernemer uit de gemeente Hoogeveen  had een foto van een slagroomhoorn van Sint en Piet geplaatst om klanten te attenderen op de lekkernij en zo te verleiden tot de koop van deze slagroomhoorn.  Maar tot grote verbazing van de ondernemer is deze door Instagram verwijderd. In de waarschuwing aan de ondernemer laat het platform weten dat de afbeelding haatdragende symbolen bevat. ”Volgende keer maar witte chocolade gaan gebruiken voor de pietjes  als ik er een foto van maak” is het nuchtere antwoord van de ondernemer die er verder ook geen woord vuil aan wil maken.

Nieuwsmedia mogen ook geen zwarte Piet foto- of videoverslagen op social media plaatsen

Ook media die beeldmateriaal maken van bijvoorbeeld intochten van Sinterklaas moeten goed opletten dat er geen Zwarte piet in het beeld materiaal voorkomt. Vooral als dit ook geplaatst gaat worden op facebook of instagram.  Afbeeldingen van Zwarte piet mogen op het platform wel, alleen als expliciet duidelijk op te maken is dat Zwarte Piet een maatschappelijke discussie is en in de titel staat te lezen. Dit staat te lezen in een artikel  op Nu.nl 

 

 

 

 

Deel dit bericht!

Geef een antwoord